Egzersiz - Diyet 1 haftada 7 kilo verdiren yumurta diyeti

1 haftada 7 kilo verdiren yumurta diyeti

Paylaş
1 haftada 7 kilo verdiren yumurta diyeti

Yumurta diyeti düşük kalorili besleyici bir diyet programı olarak biliniyor. Ancak her diyette olduğu gibi yumurta diyetinin de uzmana danışılarak yapılması gerekiyor. Yumurta diyeti nedir, yumurta diyeti nasıl yapılmalıdır sorularının cevaplarını uzman diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım açıkladı. İşte yumurta diyetine dair tüm bilinmeyenler…

SERPİL DOKUREL - ÖZEL HABER

Haberin Devamı

Yumurta diyeti, düşük kalorisi yüksek protein değerleriyle özellikle tok tutarak kilo vermenize yardımcı olabilir.

Orta boy bir yumurta 75 kalori olup, 7 gr protein, 5 gr yağ ve 13 farklı vitamin ve mineral içerir. Yüksek biyolojik değere sahiptir, yumurta proteininin neredeyse tamamı vücudunuzda sindirilir. Yumurta sarısı kolesterol içerir fakat yapılan araştırmalar, kan kolesterolünü etkilemediğini, etkileyenin aldığımız doymuş ve trans yağlar olduğunu ortaya koymuştur.

Peki, yumurta diyeti nedir? 1 haftada 7 kilo verdiren diyet gerçekten işe yarıyor mu? Yumurta diyeti listesinde neler var? Sadece yoğurt ve yumurta diyeti yaparak kilo vermek kalıcı olur mu? İşte yumurta diyeti ile ilgili en çok merak ettiğiniz sorulara uzman yanıtlar ve yumurta diyeti listesi... 

Haberin Devamı

YUMURTA DİYETİ

Yumurta diyeti, hızlı kilo vermeyi vaat eden düşük kalorili bir şok diyettir. Adından da anlaşılacağı gibi, diyet , diğer yağsız proteinler, nişastalı olmayan sebzeler ve düşük karbonhidratlı meyveler ile birlikte günde birkaç porsiyon haşlanmış yumurta yemeyi içerir.

Haşlanmış yumurta diyeti çoğunlukla yumurta, yağsız proteinler ve düşük karbonhidratlı meyve ve sebzelerden oluşur.

Su ve şekersiz çay veya süt veya kremasız kahve dahil kalorisiz içeceklere de izin verilir .

Yumurta diyeti,  7 gün boyunca uygulanan diyet, bu süreçte 5 ile 7 kilo verilebileceğini öngörür. 

Haşlanmış yumurta diyeti sağlıklı besin gruplarını yemeyi teşvik etse ve kısa süreli kilo vermeyi teşvik etse de, kısıtlayıcı ve sürdürülemez olduğu için eleştirilir ve normal beslenme düzeninize döndüğünüzde verdiğiniz kiloları geri alabilirsiniz. 

YUMURTA DİYETİ KAÇ KİLO VERDİRİR?

1 haftada 5-7 kg verdiği iddia edilen yumurta diyeti gibi düşük kalorili, besin gruplarından eksik, kısa süreli diyetler nadiren sürdürülebilir kilo kaybıyla sonuçlanır.

Bu tür diyetler yo-yo kilo kaybına neden olur, sadece diyeti uygularken kilo verir ve normal döndüğünüzde de geri kilo alırsınız. Haşlanmış yumurta diyeti yağsız protein, meyve ve sebze tüketimini teşvik ederken, tüm besin kategorilerini kestiği için uzun vadede sürdürülemez, sağlığınızı olumsuz yönde etkiler. Sağlıklı beslenme ve kilo vermeye uzun süreli uyum için, tüm besinleri içeren bir beslenme düzeni seçmek önemlidir. Sağlıklı bir beslenme şekli, en sevdiğiniz yiyeceklerin ara sıra tüketilmesine olanak sağlar.

Haberin Devamı

Dikkate alınması gereken diğer bir husus, diyetin nasıl yapılandırıldığıdır.

Sadece üç öğün tüketilmesine izin verildiğinden, aç kalma riski vardır. Ne olursa olsun kilo vermeye çalışıyorsanız, aşırı açlık kilo verme probleminizi çözmenize yardımcı olmaz.

Üstelik bir sonraki öğünde tıkınırca yeme sendromuna sebep olup daha fazla kalori tüketmenizle sonuçlanır. Yumurta her zaman sağlıklı bir kilo verme diyetinin bir parçası olabilirken, yemek planınızın çok yönlü olduğundan emin olun.

 1 HAFTADA 7 KİLO VERDİREN DİYET SAĞLIKLI MI? ,

Uzmanlar 1 haftada sağlıklı şekilde en fazla 2-3 kilo verilmesi gerektiğini belirtiyor. 1 haftada 7 kilo verebilmek oldukça zordur ve sağlıksız olabilir. Çok düşük kalorili diyetler vücudun kendini kapatmasına, metabolizmanın yavaşlamasına neden olur ve kilo vermek daha da zorlaşır. Bu nedenle yumurta diyeti uygulamaya karar verirseniz, diyetle birlikte egzersiz yapmayı ve diyet bitiminde düşük kalorili ancak sağlıklı bir beslenme sistemine ihtiyacınız olacağını bilmelisiniz. 

Haberin Devamı

7 GÜNLÜK YUMURTA DİYETİ

Yumurta diyeti yapanlar bu diyetin hızla kilo vermelerine yardımcı olabileceğini belirtiyor olsa da sağlık problemi olanlar ve ilaç kullananlar uygulamamalıdır. 

İzin verilen içecekler: Kahve, çay, meyve çayı, yeşil çay, taze greyfurt suyu, su, maden suyu

Salata da olması gerekenler: Marul, domates, kereviz (salata sosu veya sirke olmayacak)

Önemli kurallar: Alkol yok. Tereyağ, süt ve yağ yok. Öğünler arası atıştırmalık yok. Öğünler arası yer değişimi yok. Menüde ne yazıyorsa birebir yenmeli, sadece günlerin yerleri değişebilir.

1.gün

  • Sabah: 1 dilim kızarmış tam buğday ekmeği + 1 büyük ızgara domates
  • Öğle: İstediğiniz miktarda taze meyve
  • Akşam: 2 haşlanmış katı yumurta + 1 greyfurt

2. gün:

  • Sabah: 1 greyfurt + 1 haşlanmış yumurta
  • Öğle: İstediğiniz miktarda fırında pişmiş tavuk + 2 büyük taze domates
  • Akşam: 1 küçük ızgara biftek + salata

3.gün

  • Sabah: 1 greyfurt + 1 haşlanmış yumurta
  • Öğle: 2 haşlanmış katı yumurta + salata
  • Akşam: 2 adet ızgara kuzu pirzola + Kereviz ve salatalık

4.gün

  • Sabah: 1 dilim kızarmış tam buğday ekmeği + 2 adet poşe yumurta
  • Öğle: İstediğiniz miktarda taze meyve
  • Akşam: 2 adet ızgara kuzu pirzola + Kereviz ve salatalık

5.gün

  • Sabah: 1 dilim kızarmış tam buğday ekmeği + 2 adet poşe yumurta
  • Öğle: 2 adet poşe yumurta + 2 büyük taze domates
  • Akşam: Taze veya suda konserve balık + salata

6.gün

  • Sabah: 1 haşlanmış yumurta + 1 bardak taze greyfurt suyu
  • Öğle: İstediğiniz miktarda taze meyve
  • Akşam: Fırın tavuk + havuç ve lahana

7.gün

  • Sabah: 2 çırpılmış yumurta + 1 büyük ızgara domates
  • Öğle: 2 poşe yumurta + Ispanak
  • Akşam: 1 küçük ızgara biftek + salata