7.GÜN
SAHUR
- 2 dilim fırın mücver (tarifi altta)
- 1 bardak ayran
- 1 kase şekersiz komposto
- Domates-salatalık-biber
İFTAR
- 2 bardak su
- 1 adet hurma
- 1 kepçe kremasız mantar çorba
10 dakika mola
- 6 yemek kaşığı sebzeli et sote yemeği
- 1 kase yoğurt
- 4 yemek kaşığı tam buğday makarna
- Yeşil salata (1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve limon)
ARA
- 1 bardak kefir ve 1 adet kiviyi blendardan geçirip için.
FIRIN MÜCVER TARİFİ
Malzemeler:
- 2 orta boy kabak
- 2 orta boy havuç
- 2 adet taze soğan
- 1 demet dereotu/maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 60 gr beyaz peynir
- Karabiber, tuz, baharatlar
Yapılışı:
Kabak ve havuçları rendeleyin, sularını sıkıp bir kaba alın. İnce doğranmış taze yeşil soğanlar ve dereotu/maydanozu ilave edin.
Yumurta, peynir, tuz, karabiber, en son yulaf ezmesini ekleyip karıştırın. Hafifçe yağlanmış kalıba karışımı boşaltın. İsterseniz üzerine çörekotu da serpebilirsiniz.
180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 9 parçaya bölüp 2 dilim yiyebilirsiniz.