Ekonomi 10 binlerce kişi aranıyor: İş'te yılsonu fırsatları

10 binlerce kişi aranıyor: İş'te yılsonu fırsatları

Paylaş
10 binlerce kişi aranıyor: İş'te yılsonu fırsatları

Yılın bitmesine sayılı günler kala arayan vatandaşlar için fırsatlar devam ediyor. Özellikle normalleşme kapsamında devreye alınan istihdamı teşvik eden uygulamalar yeni iş ilanı sayısını artırmış durumda. // Hülya Çaylak- POSTA

Türkiye İş Kurumu (İşkur) ve kamu ilanlarının paylaşıldığı ‘kamuilan.ailevecalisma. gov.tr’ üzerinden istihdam olanaklarını takip etmek mümkün. Neredeyse her gün yeni ilanlar yayımlanıyor. Ayrıca pandemi dönemine özel sağlık personeli, kurye ve kargocu alımları da arttı.

Haberin Devamı

Üniversite hastanelerinde

Kamudaki personel alımlarına yönelik ilanlar incelendiğinde üniversitelerden belediyelere, bakanlıklardan emniyete kadar birçok kurumun personel aradığı görülüyor. Türkiye’nin her ilini kapsayan ilanlar arasında son dönemde özellikle üniversite hastanelerinde çalışmak üzere sağlık personeli alımlarının arttığı görülüyor. Peki hangi kadroda, ne kadar açık var? İşte bekçiden akademik personele, vasıfsız işçiden zabıtaya kadar binlerce ilan..

İŞKUR'da kaydınız olmalı

Kargo açığı ilk 6'da

Pandemi nedeniyle ikinci çeyrekte yavaşlama olsa da normalleşmeyle başlayan ekonomik aktiviteler acil istihdam ihtiyacını da artırdı. Bu noktada Türkiye İş Kurumu (İşkur) devreye giriyor. İşkur’un güncel listelerine göre, ülke genelinde binlerce iş alanında 43 bin 217 personel aranıyor. Bunun yaklaşık 10 bini beden işçisi (vasıfsız). Yani mezuniyet veya tecrübe gerektirmiyor.

Haberin Devamı

En çok arananlar

Gıdadan turizme, tekstilden inşaata birçok alanda işçi arayışının bulunduğu ilanlarda en çok dikkat çeken ise paketleme işçisi (kargocu). Son dönemde salgın nedeniyle online alışverişlerin artmasıyla kargo elemanı arayışı da hız kazandı. İşkur’un sitesine göre, en fazla işçi açığı olanlar arasında ilk 6’da paketleme işçisi ilanları bulunuyor. Bu alanda yaklaşık 600 açık ilan var. Yine motosikletli kurye de 321 ilanla, İşkur’da en fazla aranan işçiler arasında.

Nasıl başvurulur?

Peki bu ilanlara nasıl başvurulur? İşsiz olanlar, iskur.gov.tr adresinden siteye kaydolup, TC kimlik numarasıyla başvuru yapabiliyor. Kişi, özgeçmişindeki kişisel bilgilerle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor. İsteyen İşkur il müdürlüklerinden de sisteme üye olup, kendine uygun işe başvurabiliyor. Yurtiçi ve yurtdışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan temasa geçebiliyor.