Ekonomi 1000 TL e-Devlet yardım parası başvurusu! 1000 TL yardım için yapılması gerekenler...

1000 TL e-Devlet yardım parası başvurusu! 1000 TL yardım için yapılması gerekenler...

Paylaş
1000 TL e-Devlet yardım parası başvurusu! 1000 TL yardım için yapılması gerekenler...

1000 TL yardım parası başvurularıyla ilgili araştırmalar arttı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL sosyal yardım parası veriliyor. Peki, pandemi sosyal destek yardımı devam ediyor mu, başvuru nasıl yapılır?

Pandemi döneminde ödenmeye başlanan sosyal destek yardımı ihtiyacı olanlara verilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihtiyaç sahibi hanelere 1000 lira verilen nakdi yardımın 1100 liraya çıkarılarak devam ettirileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İhtiyaç sahibi ailelere hane başı verilen 1000 liralık nakdi yardımı 1100 liraya çıkartarak, yeniden başlatıyoruz. Bunun için 2 milyar 540 milyon liralık bir kaynak tahsis ettik. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına da yine ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak için 183 milyon lira ilave kaynak gönderdik. Belediyelerimiz başta olmak üzere çeşitli kurumlarımız da bu süreçte milletimizi pek çok proje ile desteklemeyi sürdürüyor." dedi.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Pandemi sosyal yardım desteği olarak bilinen 1000 TL yardım başvurusu, E-Devlet girişi ile internet üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek. Ancak yoğunluğun önüne geçebilmek için TC kimlik numarasının son hanesine göre haftanın belirli günleri sosyal yardım desteği için başvuru işlemi alınacak.

Haberin Devamı

SOSYAL YARDIM SONUÇ SORGULAMA

E-Devlet üzerinden 1000 TL sosyal yardım parası sorgulamak için aşağıdaki bağlantı üzerinden e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Daha sonra arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne gelin. Daha sonra sorgulamak için butona tıklayın. Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer almaktadır. Dolayısıyla başvurunuzu tamamladıktan sonra detayları başvuru sayfasından görebilirsiniz.

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ...