Sigorta 1.5 milyon konut dönüşecek
Paylaş
1.5 milyon konut dönüşecek

CNN Türk’te yayınlanan ‘Hakan Çelik’le Hafta Sonu’ programına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşümle ilgili son bilgileri paylaştı.

Türkiye genelinde 2012’de başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul’daki dönüşüm süreci de hız kazandı. Dün Zeytinburnu ve Kağıthane’deki temel atma törenlerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’un bütün ilçelerinde bir hedef ortaya koyduk. Tüm Türkiye’de 1.5 milyon, İstanbul’da 300 bin konutu acilen dönüştüreceğiz. Yani ülkemizdeki acil dönüşmesi gereken konut sayısının 5’te 1’i İstanbul’da. Bu demek oluyor ki; deprem dönüşümünün merkezi İstanbul’dur” dedi.

Haberin Devamı

117 bin yapıda

İstanbul’daki 39 ilçede 64 riskli bölgede 117 bin riskli yapıya dair çalışmaların olanca hızıyla sürdüğünü belirten Kurum, “16 milyon İstanbulludan ricamız; oturduğunuz binalarınızın risk analizini acilen yaptırın” dedi. Kentsel dönüşüm hedeflerini de paylaşan Bakan Kurum,”İki yılda 117 bin riskli yapıya dair çalışmalarımızı başlattık. Bu konutlarda 500-600 bin vatandaş oturacak. 2021 yılı hedefimiz İstanbul’da 100 bin konutu dönüştürmek” diye konuştu.

Yatay mimari

‘Zeytinburnu 428 Konut ve 69 Ticari Ünite Temel Atma Töreni’nde projeyle ilgili bilgi veren Murat Kurum, Zeytinburnu’nda temeli atılan projeyle beraber, Beştelsiz’de ve Merkezefendi’de toplamda; 1204 konut, 219 işyerinin vatandaşlara teslim edileceğini söyledi. Ardından Kağıthane 688 Konut ve 57 Ticari Ünite Temel Atma Töreni’ne katılan Kurum, “27 bin metrekare 18 bloktan oluşacak bu projemiz de; yatay mimari ve mahalle kültürü anlayışıyla inşa edilecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

81 ilde devam

Zeytinburnu ve Kağıthane’deki temal atma töreninden önce sabah, CNN Türk’te yayınlanan ‘Hakan Çelik’le Hafta Sonu’ programına da katılan Bakan Kurum, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili bilgi vererek şunları söyledi:

“Bizim cennet vatanımızın yüzde 66’sı deprem riski altında. Nüfusumuzun yüzde 71’i bu alanlarda. Son 100 yılda büyüklüğü 6’nın üzerinde 60’a yakın deprem yaşadık. 80 bin canımızı toprağa verdik. Bu nedenle kentsel dönüşüm ülkemiz için elzem. 81 ilimizde hemen hemen her acil dediğimiz alanda dönüşüm projeleri başlattık.”