Ekonomi 2018'in en çok kaybedeni Mark Zuckerberg

2018'in en çok kaybedeni Mark Zuckerberg

Paylaş
2018'in en çok kaybedeni Mark Zuckerberg

2018 yılı Mark Zuckerberg ve Facebook için oldukça zor bir yıl oldu. Gelişmeler Zuckerberg'in uzun vadede 'cebine' de yansıdı. İşte yılın en çok kaybedeni Zuckerberg'in bu yıl cebinden çıkan o para

Facebook'taki skandal gelişmeler ve Zuckerberg'in ifadeleri neticesinde 20 milyar doların üzerinde bir kayıp söz konusu. WhatsApp, Instagram gibi büyük platformların da sahibi olan şirket, Cambridge Analytica veri sızdırma olayı neticesinde zor bir yıl geçirdi.

Haberin Devamı

Zuckerberg, skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte yaptığı açıklamada savunmasını verdi vermesine; ancak her gün biraz daha para kaybetti.

EN ÇOK KAYBEDEN MİLYARDER

Bloomberg'ün her yıl yenilediği milyarlerder listesinde de olumsuz etkisi hissedilen bu düşüş, Zuckerberg'i yılın en çok kaybeden milyarderi yaptı.

Zuckerberg'ün net varlığının 49.7 milyar dolar olduğunu biliniyor. 2018 yılında yaşanan kayıp ise yaklaşık 23.1 milyar dolar. Ancak sorun sadece Facebook da değil. WhatsApp'ın kurucularının ve hatta önemli bir üst düzey görevlinin şirketi terk etmesi de bu tabloya olumsuz yansıdı.

Kaynak: Hürriyet