Hakan Çelik 27 Ekim’de kimler geliyor?
HABERİ PAYLAŞ

27 Ekim’de kimler geliyor?

Haberin Devamı

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe çalışma ofisinde yaptığımız sohbette dünyanın önde gelen şirketlerinin üst düzey temsilcilerinin 27 Ekim’de Türkiye’ye geleceklerini söylemişti. O toplantının iyi sonuçlar vermesi için Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve ekibi yoğun çalışıyor. Dev kuruluşların hangileri olduğunu öğrendim.

Küresel telekomünikasyon şirketi Vodafone’da kısa süre önce önemli görevlendirmeler olmuştu. Başarılı iş kadını Serpil Timuray şirketin zirvesindeki isimlerden biri haline geldi ve Vodafone Türkiye’nin de yönetim kurulu başkanı oldu. Timuray, Başbakan ile görüşmeye katılacaklar arasında. Diğer bazı isimler:

Khazanah Nasional Berhard İcra Direktörü Dato Noorazman Abd Aziz, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Cyrill Muller, Alstom Başkanı Hendi Poupart Lafarge, Bank of China Başkan Yardımcısı Qiang Liu, Bombardier Transport Başkanı Laurent Troger, BP Boru Hatları CEO’su Tufan Erginbilgiç, Burgan Bank CEO’su Eduardo Eguren, United Technologies Başkan Yardımcısı David Hess, Katar First Bank Yönetim Kurulu Başkanı Saleh Al Turki, Microsoft Bölge Başkanı Ali Faramawy... Renault her fırsatta Türkiye’nin yanında durduğunu gösteren bir marka. 45 yıldır burada üretim yapıyorlar.

Kısa süre önce Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş ile yeni Megane Sedan’ın testine katılmıştım. Aracı çok başarılı buldum. Megane Sedan’ın kalitesi Türkiye’nin bu sektörde ulaştığı seviyeyi gösteriyor. Başbakan ile toplantıya Renault Başkan Yardımcısı Denis Le Vot katılacak. Umarım Başbakan Yıldırım, Nissan’ın olası Türkiye yatırımını tekrar gündeme getirir. Zira Renault- Nissan Başkanı Carlos Ghosn konuya hakim ve istekli. Ama biz de olumlu şartları oluşturmalıyız.



Dan Brown’ın romanından uyarlanan “Inferno” filmini merak ediyordum. “Türkiye’ye yine Hollywood’un klişeleriyle mi bakacaklar?” endişesi içindeydim. Filmin önemli bölümü İtalya’nın tarihi dekorunda geçiyor.

Sona doğru kahramanlarımız İstanbul’a geliyor. Korktuğum olmadı! İstanbul çekimi etkileyici şekilde Ayasofya üzerinden, havadan başlıyor. Final sahnesi de Yerebatan Sarnıcı’nda...

Sürükleyici bir film. İstanbul’un tanıtımına katkısı olacaktır. Aslında bu şehir her bakımdan bir numaralı film seti ama birileri yapımcıları ikna edip getirmeli. ‘Inferno’nun Türkiye’de çekilmesi için AB eski Bakanı Egemen Bağış yoğun çaba harcamış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder