Sağlık 7. yüz naklinde sorun yok

7. yüz naklinde sorun yok

Paylaş
7. yüz naklinde sorun yok

Türkiye'nin yüz nakli yapılan 7. hastası Recep Kaya'nın durumun iyi olduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, “Hiçbir sorun yok. Kendisi uyanık ve bizimle temas halinde" dedi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Türkiye'nin 7'nci yüz nakli yapılan Recep Kaya'nın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ömer Özkan, bu yüz naklinin daha öncekilerden farklı olduğunu, ilk kısmi yüz naklini yaptıklarını söyledi. Daha önce 4 tam yüz nakli gerçekleştirdiklerini ifade eden Özkan, hastalara ihtiyacı olduğu kadar yüzün nakledilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Recep Kaya'da ameliyat öncesi çok önemli bir sıkıntı olmadığını dile getiren Özkan, hastanın 10 yıl önce talihsiz bir kaza geçirdiğini ve yaklaşık 40'a yakın ameliyat olduğunu bildirdi.

Recep Kaya'nın yemek yememe gibi bir sorun ile orta yüzde ciddi bir eksikliğin olduğuna dikkati çeken Özkan, başarılı ameliyatlar yapıldığını ancak her zaman ideale yakın bir ameliyat gerçekleşmediğini ifade etti.

Hastanın son çare olarak kendilerine bir sene önce başvurduğunu bildiren Özkan "Hastaya daha önce renk uyumu ve diğer nedenlerden dolayı 4 kez ameliyat yapamamıştık. 5'incisinde ameliyatı yaptık ve durumu çok iyi. Hiçbir sorun yok. Kendisi uyanık ve bizimle temas halinde" diye konuştu.