Ekonomi ABD'den Türkiye'ye: Desteklemiyoruz

ABD'den Türkiye'ye: Desteklemiyoruz

Paylaş
ABD'den Türkiye'ye: Desteklemiyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Kuzey Irak petrolünün Türkiye'den uluslararası piyasaya sevkiyatına başlanmasıyla ilgili açıklama yaptı

Psaki’ye, günlük basın toplantısında Ceyhan’da bekleyen Kuzey Irak petrolünün uluslararası piyasaya sevkiyatına başlanması soruldu.

Haberin Devamı

Konuyu Türkiye ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki (IKBY) ortaklarıyla görüşeceklerini belirten Psaki, öncelikli ilgilerinin Irak’ın istikrarı olduğunu ve bu konuda uzun süredir var olan pozisyonlarının değişmediğini kaydetti.

Psaki, "Tüm tarafların ülkenin bir arada durmasına yardım edecek eylemlerde bulunmasının ve ayrılıkları ve tansiyonu daha fazla alevlendirecek eylemlerden kaçınmasının önemi noktasında açık olduk. İki tarafla da temas halinde olacağız" diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, ayrıca Irak Federal Hükümetinin uygun onayı olmaksızın yapılan ihracatları desteklemediklerine yönelik duruşlarını hatırlattı ve bu noktada devam eden ihracatların etkilerine yönelik kaygılarının bulunduğunu bildirdi

Haberin Devamı

AA