Google News

Vivo V29 Lite İncelemesi

Herkese merhaba. Son yıllarda akıllı telefon sektöründe yükseliş gösteren Vivo, ürün yelpazesini sürekli genişletiyor. Bugün sizi Vivo V29 ailesinin yeni üyesi Vivo V29 Lite ile tanıştırmak istiyorum. Vivo, diğer akıllı telefonlarında olduğu gibi V29 Lite ile yine tam not alacak gibi duruyor. Çünkü özellikleri sizi oldukça cezbedecek. Peki neler var Vivo V29 Lite da derseniz gelin bu akıllı harikayı yakından inceleyelim.
07 Ağustos 2023 , Pazartesi 13:38

Cihazın ekran özellikleriyle başlayalım. Ekranı oldukça iyi… Öyle ki, Vivo V29 Lite’ın bu özelliği ile üst seviyeye göz kırptığını belirtelim. Bu akıllı cihazda 6.78 inç büyüklüğünde AMOLED ekran bulunuyor. Kavisli AMOLED ekran daha şık bir görüntü sağlıyor… Vivo, V29 Lite 5G ile sektörde bir ilke imza atarak orta segmentte kullanıcılara ilk defa kavisli ekrana sahip bir akıllı telefon sunuyor. Full HD+ çözünürlüklü ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Bu da uygulamalar arasında herhangi bir sorun yaşamadan hızlı ve rahat geçiş yapabileceksiniz demek oluyor. Cihazın ekran özellikleriyle başlayalım. Ekranı oldukça iyi… Öyle ki, Vivo V29 Lite’ın bu özelliği ile üst seviyeye göz kırptığını belirtelim. Bu akıllı cihazda 6.78 inç büyüklüğünde AMOLED ekran bulunuyor. Kavisli AMOLED ekran daha şık bir görüntü sağlıyor… Vivo, V29 Lite 5G ile sektörde bir ilke imza atarak orta segmentte kullanıcılara ilk defa kavisli ekrana sahip bir akıllı telefon sunuyor. Full HD+ çözünürlüklü ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Bu da uygulamalar arasında herhangi bir sorun yaşamadan hızlı ve rahat geçiş yapabileceksiniz demek oluyor. 


V29 Lite’ta Qualcomm Snapdragon 695 işlemciye 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik ediyor. Genişletilmiş RAM 3.0 özelliği, mevcut 8 GB RAM'e ek olarak mevcut depolama alanından 8 GB'a kadar belleği “ödünç alarak” kullanıcıların 36 adede kadar uygulama arasında gecikme olmadan eşzamanlı geçiş yapmasına olanak tanıyor.

 

16MP ön kameraya sahip olan vivo V29 Lite 5G’nin arkasında 64MP ana kamera, 2MP bokeh, 2MP makro lensten oluşan üçlü kamera sistemi bulunuyor. Telefonun parmak izi okuyucusu ise ekran altına gömülü. Kutusundan Android 13 ve Funtouch OS 13 yüklü şekilde çıkan telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 44W şarj desteğine sahip 5000 mAh pil veriyor. Bu sayede telefonunuzu hızlı şarj edebiliyorsunuz.


Bir akıllı telefon da alacak olsak şıklık ve tasarımı her zaman önemli… İşte bu noktada da Vivo, şıklığa vurgusu yaptığı yeni V serisi ile tasarıma ve yüksek kaliteye dikkat çekiyor. V29 Lite 7,89 mm kalınlığında ve 177 gram ağırlığında. Telefonun arka paneli, cihaza şık bir görünüm kazandıran nano ölçekli desenlere sahip. Telefon IP54 dereceli toz ve su koruması ile birlikte geliyor. Kavisli ekranıyla göze çarpan VivoV29 Lite estetik ve kullanıcı deneyimi noktasında amiral gemisi modellere yakın, premium bir deneyim sunmayı hedefliyor. 


Tasarım ve şıklığı kadar vurgulamak istediğim bir özelliği daha var ki, o da dayanıklılığı. V29 Lite, test süreçleri sırasında Vivo Ar-Ge test laboratuvarlarında -20 ile +50 Santigrat arasındaki zorlu ortamlarda günlük çizilmelere karşı kasa dayanıklılık testi ve farklı açılardan 32.000 kez düşme testini geçmeyi başarmış. Akıllı telefon ayrıca su ve toza dayanıklılık için IP54 sertifikasına da sahip. Yani Vivo V29 Lite, dayanıklılık konusunda da rüştünü ispatlamış… 

 

Bir ilkten de bahsetmek istiyorum. Vivo, Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor ve giriş – orta seviyesi modellerine Android güncelleme taahhüttü veriyor. Bunun yanı sıra üç yıla kadar Android Güvenlik Güncelleme garantisi de sunuluyor. Y36, Y35, Y22s ve V25 modellerinden sonra V29 serisi de iki büyük Android Güncelleme taahhüttü ile satışa çıkıyor. Bu akıllı cihazı myvivoshop resmi satış kanalından aldığınızda Vivo TWS2 ANC kulaklık da hediyeniz olacak. Ama avantajlar bunlarla da sınırlı kalmıyor…. Kullanıcılar myvivoshop’a özel 1 yıl ek onarım paketi ve 3 yıl üretici garantisinin de sahibi oluyor ve bu üç hediye ile 4599 tl değerinde bir kazanç elde ediyorlar. 

 

Tüketicilere orta segmentte rakiplerinin çok ötesinde fiyat-performans avantajı sunan bu akıllı telefon, tüm günlük işlerini kalite ve güvenilirlikten ödün vermeden sürdürmek isteyen kullanıcılar için ideal bir akıllı telefon. Hem bütçe dostu hem şık hem akıllı. E daha ne olsun?  Vivo V29 lite altın ışıltısı ve siyah elmas ışıltısı renk seçenekleriyle siz kullanıcılarını bekliyor…

 

Bugün Vivo V29 lite sizler için yakından inceledik. Merak ettikleriniz ve aklınızda kalanlar için videomuzun açıklamalar bölümüne de göz atabilirsiniz. Bir sonraki videoda görüşmek üzere. Hoşça kalın.

İlandır.

DEVAMINI GÖSTER