Sağlık Ahududu mucizesi

Ahududu mucizesi

Paylaş
Ahududu mucizesi

Ahududu mucizesi

Yaz mevsimin gelmesi ile beraber artan güneş, metabolizmamızın hızlanmasına, meyve-sebzelerin zenginleşmesi de çeşitli vitamin-mineralleri ve bağışıklığı güçlendiren antioksidanları daha fazla almamızı sağlar. Özellikle kırmızı meyvelerden ahududunun bu katkıları daha fazla sağladığını dile getiren Diyetisyen Esra Rahşan Çalışkan, adım adım ahududunun faydalarına değindi.

Haberin Devamı

DÜŞÜK KALORİLİDİR

100 gr’ı yaklaşık 60 kaloridir. Ara öğünlerde tek başına veya yoğurtla tercih edip ya da yağsız sütün içine blenderize ederek sütle birlikte tüketebilirsiniz.

KİLO VERMEYİ SAĞLAR

B vitaminlerinden, C vitamininden, magnezyum, potasyum, folat ve manganezden zengin olduğu için metabolizmanızın hızlanmasını sağlayarak kilo vermenize destek olur. Ayrıca posa içeriği yüksek olduğu için de tokluk hissini uzun süre sağlar.

KANSERE KARŞI KORUYUCU ETKİSİ VAR

Ahududu çok güçlü bir antioksidandır. Bu antioksidanlar kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemeye yardımcı olur. Hollanda’da yapılan bir çalışmaya göre ahududunun kividen 3 kat, domatesten 10 kat ve çilekten %50 oranında daha fazla antioksidan içerdiği görülmüştür.

Haberin Devamı

KALP HASTALIKLARINDAN KORUR

Potasyum kan basıncı ve kalp atım hızını düzene koyduğu için kalp hastalıklarından korunmanıza katkıda bulunur. Sindirimi düzenler Yüksek posalı besinler arasındadır. Bu sayede sindirim problemlerine ve kabızlık gibi sorunlara iyi gelir.

HÜRRİYET