Ekonomi Akenerji satıştan vazgeçti

Akenerji satıştan vazgeçti

Paylaş
Akenerji satıştan vazgeçti

Akkök İcra Kurulu Başkanı ve Ak-Kim Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Berkman, "Akenerji'de istediğimiz ölçüde teklif gelmediği için satış sürecini durdurduk" dedi

Akkök İcra Kurulu Başkanı ve Ak-Kim Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Berkman, Akenerji’de istedikleri ölçüde teklif gelmediği için satış sürecini durdurduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Berkman, Ak-Kim’in hedeflerinin paylaşıldığı toplantıda soruları yanıtlarken, Akenerji’ni satışına ilişkin bir soru üzerine "Akenerji’de istediğimiz ölçüde teklif gelmediği için satış sürecini durdurduk. Global ekonomideki gelişmelerin de etkisiyle özellikle yabancı ilgisi sınırlı kaldı diyebiliriz" dedi.

Bu arada, Akenerji’nin Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında da "Varlık satış sürecinde alınmış tekliflerin değerlendirilmesi neticesinde, büyük ortaklarımız Akkök Sanayi Yatırım ve Geliştirme A.Ş, Cez A.Ş. ile şirketimiz Yönetim Kurulu, Akenerji aktiflerinin satılmaması ve sürecin sonlandırılması kararı almışlardır" ifadesine yer verildi.