Ana Sayfa Film Eleştirmeni Katie Rife yazdı: Brendan Fraser'ın 'The Whale' filmi, kilolu insanlar tarafından izlenmemeli

Film Eleştirmeni Katie Rife yazdı: Brendan Fraser'ın 'The Whale' filmi, kilolu insanlar tarafından izlenmemeli

Paylaş
Film Eleştirmeni Katie Rife yazdı: Brendan Fraser'ın 'The Whale' filmi, kilolu insanlar tarafından izlenmemeli

1990'lı yılların sonunda Hollywood'un en popüler oyuncularından biriyken bir yapımcının tacizine uğrayan, yapımcıyı reddettiği için filmlerle ödül törenlerinde kendine yer bulamayan ve 2013 yılından beri ilk kez başrol olduğu 'The Whale' filmi Venedik Film Festivali'nde gösterilen aktör, gözyaşlarına hakim olamamıştı. Ünlü oyuncu festivalde dakikalarca ayakta alkışlanmıştı. Ancak Film Eleştirmeni Katie Rife, aktörün 'The Whale' filmiyle ve 'şişman fobiyle' ilgili yaptığı yorumlarla sosyal medyanın gündemine oturdu.

1990'lı yılların sonunda Hollywood'un en popüler oyuncularından biriyken bir yapımcının tacizine uğrayan ve yapımcıyı reddettiği için filmlerde ve ödül törenlerinde kendine yer bulamayan Brendan Fraser dakikalarca ayakta alkışlandı. 2013 yılından beri ilk kez başrol olduğu 'The Whale' filmi Venedik Film Festi2013 yılından beri ilk kez başrol olduğu 'The Whale' filmi 'The Mummy' serisi, 'George of the Jungle' ve 'Journey to the Center of the Earth' gibi yapımlarla tanınan ünlü oyuncu Brendan Fraser, geçtiğimiz hafta son filmi 'The Whale' ile Venedik Film Festivali'nde ayakta alkışlanırken gözyaşlarını tutamadı. Philip Berk tarafından cinsel tacize uğradığını iddia ettikten sonra depresyona girerek Hollywood dünyasından uzaklaşan oyuncu; performansından dolayı büyük bir coşkuyla karşılanırken, eğilerek selam verdi. 53 yaşındaki oyuncu, gülümsedi ve gözyaşlarını sildi.

Haberin Devamı

'HAK EDİLMİŞ BİR AN'

Sosyal medyada da büyük yankı uyandıran görüntüler için, hayranları ünlü isme; "Genelde ödül törenlerini umursamam ama Brendan Fraser o Oscar'ı alsa iyi olur", "Brendan Fraser'ın özel hayatı ve kariyerine ne olduğu hakkında bir şeyler biliyorsanız, bu adam için tezahürat yapıyor olmalısınız. Ne kadar güzel ve hak edilmiş bir an. Özel bir şeyin başlangıcı" ve "Sadece doğru bir senaryoya ihtiyaç duyan mükemmel aktör Brendan Fraser için çok mutluyum" gibi yorumlar yaptı.

'İNANILMAZ DERECEDE GÜÇLÜ BİR İNSAN OLMANIZ GEREKİYOR'

'The Whale', Brendan'ın tekerlekli sandalyeye mahkûm 270 kiloluk bir adamı oynadığı, psikolojik bir drama filmi. Ünlü oyuncu, kilolu görünebilmek için özel bir kostüm ve protez giymek zorunda kaldı. The Guardian'a göre; oyuncu bir basın konferansında şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bedenleri bu şekilde olan insanları takdir etmemi sağladı. Obezite ile yaşamak için fiziksel ve zihinsel olarak inanılmaz derecede güçlü bir insan olmanız gerektiğini öğrendim."

Film, 9 Aralık'ta vizyona girecek ve Fraser'ın 2013 yapımı gerilim filmi 'Breakout'tan bu yana rol aldığı ilk başrol olacak.

Ancak film eleştirmenlerinin çoğu tarafından fazlasıyla beğenilen ve Oscar'a aday olacağı düşünülen 'The Whale', bazı kötü eleştiriler de aldı. Film eleştirmeni Katie Rife, kilolu insanlara filmi izlememelerini tavsiye etmesiyle sosyal medyada gündem oldu.

New York Post'taki habere göre; Rife, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kilolu insanların 'The Whale' filmini izlemesini vicdanım rahat bir şekilde tavsiye edemem. Zayıf insanların da izlemesini tavsiye edemem; çünkü bu, kilolu insanların sorunlarıyla baş etme becerisinden yoksun, kendileri yüzünden acı çeken, acınılacak kişiler oldukları fikrini pekiştiriyor."

'AÇIK OLAN NEDENİ ELE ALMIYOR'

Eleştirmen, paylaşımına; "'The Whale', film boyunca yaşananları bencillik ve intihara eğilimli olmanın bir kombinasyonu olarak ele alıyor ve 270 kiloluk bir kişinin doktora gitmekten kaçınmasının çok açık olan nedenini asla dikkate almıyor: 'Tıbbı şişman fobi'" şeklinde devam etti.

Haberin Devamı

'Tıbbi şişman fobi' terimi, tıpta ve tıbbın etkilediği alanlarda şişmanlığa yönelik nefret ve aşağılamanın yaşandığı olayları ifade etmek için kullanılıyor.

Kate Rife, bu eleştirisine rağmen Brendan Fraser'ın performansının çok iyi olduğunu da sözlerine ekledi.

'YÖNETMENLER ŞİŞMAN İNSANLARDAN UTANIYOR'

Rife'ın eleştirisi üzerine, sosyal medya kullanıcıları da; "Zayıfsanız ve bu filmi izlerseniz, umarım benim gibi kilolu insanları trajik figürler olarak göstermenin verdiği zarar hakkında düşünürsünüz."