Ekonomi Ankara'daki ulaşım zammı mahkemelik oldu

Ankara'daki ulaşım zammı mahkemelik oldu

Paylaş
Ankara'daki ulaşım zammı mahkemelik oldu

Tüketici Hakları Derneği, Ankara'da ulaşıma yapılan zam kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için dava açtı

Tüketici Hakları Derneği (THD), Ankara’da ulaşıma yapılan zam kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile EGO Genel Müdürlüğüne dava açtı.

Haberin Devamı

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, davayı açtıktan sonra Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada "Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 1 Eylül 2011 tarihinden geçerli olmak üzere 2011 yılı içerisinde şehir içi toplu ulaşım araçlarına ikinci kez zam yapılmıştır. 2011 yılındaki ilk zam ise 1 Ocak 2011 yılından geçerli olmak üzere yapılmıştır" dedi.

Son zam kararına göre 2011 yılında belediye toplu taşım araçlarında ilk 9 ayda 150 kuruştan 175 kuruşa yükseltilen bir binişlik tam yolcu ücretine yüzde 16,7, 110 kuruştan 130 kuruşa yükseltilen bir binişlik öğrenci ücretine yüzde 18,2 zam yapıldığını belirten Çakar, "Oysa bu süre içerisinde asgari ücrete net yüzde 10, emekli memur ücretine ise yüzde 7,2 oranında zam yapılmıştır. Kent içi toplu taşım araçlarında uygulanan transfer ücreti ise soygun ücreti olmuştur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çakar, şunları kaydetti:
"Ankara kent içi ulaşımda bu son zamlarla birlikte tüketicilerin alım gücü dikkate alındığında Türkiye’nin ve dünyanın en pahalı kenti durumundadır. Ankara, kent içi ulaşımda zam şampiyonluğunu bırakmamaktadır.

Artık yeter diyoruz. Başkent Ankara’mızın ulaşımda zam şampiyonu ve en pahalı kent olmasını doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz. Ulaşımda soyguna artık son verilsin diyoruz.

2010 yılı başından beri açmış olduğumuz ve halen devam etmekte olan 3 dava ile birlikte bu son davamız Ankara kent içi toplu taşım araçlarına yapılan zamlara karşı açtığımız 4. dava olmaktadır"