Bebeklik Ayliz isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Ayliz ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Ayliz isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Ayliz ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Ayliz isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Ayliz ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Ay, dünyanın tek doğal uydusudur. Geceyi aydınlattığı için mecazen umut ve parıltı anlamına da gelir. Ülkemizde Ay ismiyle başlayan onlarca isim var. Aylin, Ayça, Aytaç, Aynur ve Ayla bu isimlerin arasında en popüler olanlarıdır. Son yıllarda farklı isim arayışında olan ebeveynlerin tercih ettiği Ayliz ismi Farsça kökenlidir. Liz kelimesi Farsçada hem ışık hem de parıltı anlamını taşır. Merak edilen tüm soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

Romanlarda, filmlerde ve televizyon dizilerinde de Ayliz ismine rastlamak mümkündür. Geçtiğimiz yıl yayımlanan Seni Çok Özledim dizisinde İrem Helvacıoğlu'nun canlandırdığı karakterin adı Ayliz'di.

Haberin Devamı

AYLİZ İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Ayliz adının ilk anlamı Ay ışığıdır. Ülkemizdeki en popüler kadın isimlerinden biri olan Mehtap ile Ayliz eş anlamlıdır. Ay ışığı mecazen, kişinin en zor anında imdadına yetişen, onun karanlık gecesine güneş gibi doğan kişi demektir.

 AYLİZ İSMİ NE ANLAMA GELİR?

Ayliz isminin bir diğer anlamı ise cennetteki saklı bahçedir. Ayetlerde ve hadislerde bu bahçeden bahsedilmese de tasavvufi eserlerde de on sekiz bin alemden ve yüzlerce farklı cennetten bahsedilir. Bu cennetlerden birinin adı Ayliz'dir.

Din bilginlerine göre ilim irfan sahibi olan alimlerin sonsuza kadar kalacakları cennete Ayliz denir. Bu cennette dünyada hiç kimsenin tatmadığı lezzetli meyveler ve baldan ırmaklar vardır.

Haberin Devamı

AYLİZ İSMİ NEREDEN GELİR?

Ayliz ismi Türkçe ve Farsça kelimelerin birleşmesiyle oluşturulur.. Eski Türkçede ay, gök cismi anlamına gelir. Arapçada kamer, Farsça meh, ay kelimesinin yerine kullanılır. Liz ise Farsça kökenlidir. Bu kelime ışık kaynağı ve nur demektir. 2000'li yılların başından itibaren kullanılmaya başlanan Ayliz ismi, İran'da ve Afganistan'da yüzlerce yıldır kullanılır.

Türkiye'de yaklaşık 490 kişi Ayliz ismini taşır.

 Ayliz İsminin Özellikleri Nelerdir?

  • Fedakardır. Çoğu zaman kendi derdini unutup başka insanların yardımına koşar.
  • Hem sade hem de dikkat çekicidir. Bulunduğu her ortamda dikkat çekmeyi başarır.
  • Özel hayatıyla ilgili konularda ketumdur. Kimseyle kolay kolay özelini paylaşmaz.
  • İdealisttir. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için var gücüyle çalışır.
  • Alıngan bir yapıya sahiptir.