Bebeklik Bebeklerde ve çocuklarda yastık kullanılır mı?

Bebeklerde ve çocuklarda yastık kullanılır mı?

Paylaş
Bebeklerde ve çocuklarda yastık kullanılır mı?

Yeni ebeveyn olmuş birçok kişi, bebek bakımını doğru yapabilmesi için farklı konularda aratmalar yapıyorlar. Bebeklikte edinilen bazı alışkanlıklar yetişkinlik döneminin sağlıklı geçmesi için çok önemli adımlardır. Bu konulardan birisi de bebek ve çocuklarda yastık kullanımı. Peki, bebek ve çocuklar yastık kullanır mı? Bebeklerde ve çocuklarda yastık kullanımı ne zaman başlar? İşte, bebek ve çocuklarda yastık kullanımı hakkında merak edilenler.

Bazı ebeveynler bebeğin yastıkta uyuması gerektiğini düşünürken bazıları ise en az 2 sene yastık kullanılmaması gerektiğini savunuyor. Peki bunlardan hangisi doğru? Bebeklerde ve çocuklarda yastık kullanılır mı? Bebeklerde ve çocuklarda yastık kullanımı ne zaman başlar? İşte, bebek ve çocuklarda yastık kullanımı hakkında merak edilenler.

Haberin Devamı

BEBEKLERDE VE ÇOCUKLARDA YASTIK KULLANILIR MI?

Bebeklerin uyuduğu zeminin düz olması ve etrafında tehlike oluşturabilecek materyallerin yer almaması yine dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. Belli durumlarda ise bebeğin başının yükseltilmesine gerek duyulabilir. Örneğin mide reflüsü olan bebeklerde yatarken reflü durumunu engellemek için yatağın baş kısmının yükseltilmesi gerekir; bu durumda yastık kullanmak yerine yatağın baş kısmının altına yükseltecek bir obje konulur.

2 YAŞINA KADAR YASTIK KULLANMAYIN

Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar söz konusudur. Örneğin; ani bebek ölümleri tehlikesine karşı bebekler sırt üstü yatırılmalıdır. Bunun yanısıra boğulma tehlikesi göz önünde bulundurularak bebeklerde iki yaşına kadar yastık kullanılmamalıdır. Bebeklerin boyun kısımlarının daha kısa olması bu gereksinimi engeller. Ayrıca bebeğin omurilik ve boyun kaslarının gelişimi açısından da yastık kullanımı tercih edilmemelidir.

Haberin Devamı

YASTIK, ANİ BEBEK ÖLÜMÜ SENDROMU RİSKİNİ ARTIRIR

Özellikle ilk bir yaşta rastlanılan ani bebek ölümü sendromu riskini arttıran faktörlerden birisi yatakta yastık, büyük oyuncak gibi cisimlerin varlığıdır. Bebeğin yastığın altına girerek ağzının ve burnunun kapanması boğulmaya neden olabilir.
Bu konuda geleneksel yöntemleri takip edip alışılagelmiş yanlışları sürdürmek yerine bir Çocuk Hastalıkları Uzman’ına danışmak her zaman iyi bir tercih olacaktır.