Bebeklik Dara isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Dara ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Dara isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Dara ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Dara isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Dara ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Dara ismi genel olarak hükümdar anlamına gelir. Son zamanlarda erkek çocukları için sevilen ve değer gören isimler içerisinde yer almaktadır. Peki Dara isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Dara ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir? Dara ismi hakkında merak edilen tüm detayları posta.com.tr okurları için derledik

Erkek çocuklar için değerlendirilen dara ismi, Farsça kökenli bir isimdir. Aynı zamanda Türkçede yerleşik olarak kullanılan ve sevilen isimler içerisinde geldiğini söylemek mümkün. Anlam açısından farklı biçimlerde ele alınsa bile genel olarak hükümdar şeklinde ifade edilir.

Haberin Devamı

DARA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Ele alınan değişik anlamları eşliğinde ismi erkek çocukları için kullanılan güzel isimler içerisinde yer alır. Özellikle en çok kullanılan anlamı olarak hükümdar kelimesi ön plana çıkar. Bununla beraber Tanrı adlarından biri olduğunu ifade etmek gerekir. Yani eski ve antik döneme uzanan Tanrıların isimleri olarak değerlendirilir.

DARA İSMİ NE ANLAMA GELİR?

Köklü bir geçmişe sahip olan dara ismi, Farsça üzerinden Türkçeye yerleşmiş adlardan biridir. Aynı zamanda temel anlamı ile beraber tarihi açıdan da farklı biçimlerde ifade edilir.

  • Hükümdar
  • Tanrı adlarından
  • Eski İran Hükümdarı hükümdarlarından dokuzuncusu

 Bu şekilde öne çıkan değişik anlamları ile birlikte, dara ismi erkek çocukları için kullanılabilir.

 DARA İSMİ NEREDEN GELİR?

Anne ve babaların bu isim konusunda en çok merak ettiği durumlar içerisinde kökeni nereden geldiğidir. Özellikle tarihi açıdan önemli bir yere sahip olan bu isim, Farsça kökenli olarak öne çıkar. Bu bağlamda doğuya ait hikayeler üzerinden ele alınmış ve buradan gelmiştir. Özellikle İran'da hükümdarlık yapmış olan ve dokuzuncu hükümdar olarak da değerlendirilir. Aynı zamanda temel anlamı ile genel olarak hükümdar kelimesi eşliğinde ifade edilmektedir. Diğer taraftan antik döneme kullanması ile birlikte, tane adlarından biri şeklinde yine kullanılan bir isimdir.

Haberin Devamı

DARA İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Dara ismi ayakları yere basan bir kişilik olarak güne çıkar. Genelde doğru kararlar vererek risk almazlar. Aynı zamanda mükemmeliyetçi ve sistemli kişiler olarak da değerlendirilir. Bazı zamanlar ise inatçı ve adresi bir kişiliğe sahip olabilirler. Komik yapıları ile çevresindeki insanları güldürüler.