Bebeklik Elisa isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Elisa ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Elisa isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Elisa ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Elisa isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Elisa ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Elisa ismi dilimizde uzun yıllardan beri kullanılan bir isimdir. Arapça ve İbranice kökenli olarak bilinir. Güzel manalara sahip olan bu isim günümüzde de sıkça tercih edilmektedir. Kız bebeklere uygun olarak kullanabilir. Elisa isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Elisa ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir posta.com.tr okurları için derledik.

Cennet kapılarında bekleyen melek anlamına gelen Elisa ismi aynı zamanda Zekeriya peygamberin hanımının da ismidir.

Haberin Devamı

ELİSA İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Elisa ismi son zamanların popüler bebek isimleri arasında yer almaktadır. Kiz bebekler için daha uygundur. Bu nedenle birçok ebeveyn tarafından ismin ne anlama geldiği merak edilmektedir. İnternetten sık sık araştırılan Elisa ismi güzel anlamları ile dikkat çekmektedir. Elisa isminin en çok bilinen anlamı ise cennet kapılarında bekleyen melek olarak geçer. Bununla birlikte Elisa ismi, Allah'ın yemini veya sözü anlamlarını da taşır. Bu sebeple Elisa ismi anlamları bakımından oldukça beğenilerek tercih edilen kız isimleri arasındadır.

ELİSA ISMİ NE ANLAMA GELİR?

TDK sözlüğünde yer alan bilgilere göre, Elisa ismi birden fazla anlam taşımaktadır. Bu isme karşılık gelen manalar ise şu şekilde sıralanabilir;

Haberin Devamı
  • Mina dağında açan çiçek.
  • Allah'ın yemini, Allah'ın sözü
  • Cennet kapısında bekleyen melek
  • Hz. Zekeriya'nın eşinin ismi
  • Tanrı'ya adanmış olan
  • Kutsal, mutluluk veren adalar olarak geçer.

 

 ELİSA İSMİ NEREDEN GELİR?

Elisa ismi dilimize uzun yıllar önce başka dillerden gelmiştir. Arapça ve İbranice kökenli olan bu isim geçmişten günümüze kadar sıkça tercih edilmiştir.

ÖZELLİKLERİ NELERDİR

Elisa ismini tercih etmek isteyen anne babalar bu ismin özelliklerini de merak edip araştırmaktadır. İsim analizi uzmanlarına göre her isim konulduğu kişiye belirli özellikler de vermektedir. Elisa ismine sahip olan kişiler ise kıvrak zekâları ile dikkat çekmektedir. Oldukça gelişen yaratıcı yönleri, uyumlu ve iradeli bir yapıları vardır. Enerjik kişilikleri, cesur ve yenilikçi özellikleri taşır. Ayrıca özgürlüklerine de düşkün olan bu kimseler macera severdir. Yönetici ve lider olma vasfı ağır basar ve etrafında kararlı ve bilge kişiler olarak tanınırlar. Aynı zamanda cömert ve eli bol olan bu kişiler her ortamda kendilerini sevdirir ve saygı duyulmasını sağlarlar.