Bebeklik Kezban isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Kezban ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Kezban isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Kezban ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Kezban isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Kezban ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

İsimler kişilerin, ömür boyu taşıdığı, ruhsal ve toplumsal olarak da etkisinde kaldığı unvanlarıdır. Bu nedenle isim verilirken özen gösterilmesi önemlidir. Kezban ismi, kız çocuklarına verilen ve dilimize Farsçadan geçen bir isimdir. Güçlü, idare eden kadın anlamı taşımaktadır. Kezban isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Kezban ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Kezban ismi, yaygın kullanılan ev kadını, idare eden kadın gibi anlamlar ifade etmektedir. Farsça Kedbânü kelimesinden Türkçe’ ye Kezban olarak alınmıştır. En belirgin özelliği cesur ve özgürlüğüne düşkün olmasıdır. Kezban ismi, anlam ve içerik zenginliği bakımından ailelerin doğacak kız çocuklarına isim arayışında tercih nedenleridir. Farsça Ked-bânu sözcüğünden gelen Kezban adı, Kur- an da Rahman suresinde çokça geçen Tükezziban ile karıştırılmaktadır. Tükezziban: Yalanlayan, yalancı anlamı taşımaktadır.

Haberin Devamı

KEZBAN İSMİNİN ANLAMI NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Kezban isminin anlamı, idare edebilen, güçlü ve kâhya kadın demektir. Kezban kulakta oluşturduğu hoş çağrışım ve içeriğinin olumlu etkileri düşünülerek sıklıkla kız çocuklarına verilmektedir. Kezban ismini taşıyanlar, özgürlüğüne düşkün, idareci kapasiteye sahip, ev kadını gibi geniş tanımlara sahiptir. Kezban ismini taşıyan kadınlar, özgüveni yüksek, idare kabiliyetine sahiplerdir. Çevrelerinde sevilen ve güvenilen insanlar olarak tanınmaktadır. Kezban, ailesine ve sevdiklerine düşkün, iyilikleri için çaba harcayan yapıya sahiptir.

KEZBAN İSMİ NEREDEN GELİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Kezban ismi Farsçadan gelmektedir. Farsça Kedbânu sözcüğünden türetilmiştir. Kur’an- ı Kerimde görülen Tükezziban sözcüğüyle karıştırılmaktadır. Oysaki Tükezziban inanlara öğüt niteliği taşımaktadır. Kezban isminin özellikleri;

Haberin Devamı

Düzenli ve titiz kişiliğe sahiptir.

Özgürlüğüne düşkün, haksızlığa gelemeyen ikna kabiliyeti yüksek kişilerdir.

Bilgi ve kültürel olarak kendilerini geliştirmekten mutluluk duyar.

Net olmak ve kararlarının arkasında durmaktan ödün vermezler.

Kezban adını kullanan kadınlar, mert, cesur ve çevrelerinde idareci olarak bilinirler.

Dağınıklık ve kafa karışıklığından uzak durabilmek için özen gösterirler. Altı harften oluşan Kezban adının özellikleri ve hoş çağrışımı bakımından da tercih edildiği bir gerçektir.

Kezban ismini kız bebeğine isim arayanlar güvenle verebilirler. Zira kişilik özellikleri üzerinde olumlu etkisi bulunan isimler arasında

Kezban ilk sıralarda yer alabilecek ismiler arasındadır.