Bebeklik Lena isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Lena ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Lena isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Lena ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Lena isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Lena ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Lena, kulağa hoş gelen isimlerden bir tanesi, kız çocuğuna isim arayanların tercihleri arasında bulunan Lena isminin anlamı ve içeriği merak konusudur. Türkçe’ ye Arapça’ dan geçen Lena ismi, Leyna ya da lii-na şeklinde söylenmektedir. Lena isminin anlamı ise; Işık- gün ışığı olarak bilinmektedir. Lena isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Lena ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir sizler için derledik.

Lena, Günışığı, ışık anlamı taşımaktadır. Lena; Osmanlı dönemi Ocak Komutanlarının da adı olarak kullanılmıştır. Birden çok anlam taşıyan Lena ismi dini kaynaklarda sıklıkla geçmekte ve kız çocuklarına uygunluğu bildirilmektedir. Lena Türkçe ile birlikte farklı dillerde de kullanılmaktadır. Yeni doğacak kız bebeğine isim arayanların tercih edebileceği hoş anlamı ve çağrışımıyla Lena olmaktadır.

Haberin Devamı

LENA İSMİNİN ANLAMI NEDİR, NE ANLAMA GELİR?

Lena ismi birden fazla anlam taşımaktadır. Sözlük anlamı, Işık- Günışığı demektir. Ayrıca güzel kız, nazik ve cömert anlamlarını da ifade etmektedir. Lena ismi taşıyanların, sevecen, naif ve çevrelerinde aranan kişiler olduğu bilinmektedir. Ayrıca Lena, Osmanlı Ocak Komutanlarına verilen bir isimdir.

Helena ve Alina isimlerinin sonunda kullanılan Lena adı farklı dillerde farklı anlamlandırılmaktadır. Yunanca Lena, Günışığı- Ayışığı anlamı taşımaktadır. İbranice, Magdalalı Kadın Arapça’ da ise Bizim için bizim gibi bir insan olarak kullanılmaktadır.

LENA İSMİ NEREDEN GELİR, ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Lena Arapça kökenli bir isimdir. Pek çok dilde kullanılan Lena adının çağrışım şekli, Lena- Ley na, Lii-na yani Liyna olarak kullanılmaktadır. Lena Kur’an da geçen bir isimdir. Bu nedenle de dini çevrelerde yoğun olarak tercih edilmektedir. Lena isminin özellikleri;

Haberin Devamı

Nazik ve naif kişlerdir.

Güzel olarak tanınır ve bilinirler, Bu nedenle Günışığı- Ayışığı gibi benzetmeler yapılmaktadır.

Osmanlı Ocak Komutanlarının da adıdır.

Lena adı taşıyanlar zarafet ve nezaket konusunda öncü olarak tanımaktadır.

Lena ismi Arapçada bizim gibi bir insan, bizim için düşünen demektir. İbranice' de Magdalalı kadın, Yunanca' da ise, Ayışığı- Günışığı anlamlarını ifade etmektedir. Lena adının kız çocuklarına yakıştığı ve isim arayan ailelerin ilk tercihleri arasında olduğu bilinmektedir. İsim arayışında ilk sıralarda yer alan Lena kız çocuklarına yakıştırılmaktadır.