Bebeklik Mahur isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Mahur ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Mahur isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Mahur ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Mahur isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Mahur ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Mahur ismi çok fazla karşılaşılmakta olan isimler arasında yer almamaktadır. Türk dil kurumuna göre Mahur isminin Alaturka Türk müziğinde bir makamı ifade ettiği bilinmektedir. Mahur ismi, neşeli ve şen bir Türk müziği makamı olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda mahur isminin bilinen çeşitli anlamlara sahip olduğunu söylemekte mümkün olmaktadır. İşte, Mahur ismi hakkında merak edilen tüm detaylar.

Mahur ismi Türkçe bir isim olmamasına rağmen dilimizde kullanılmakta olan isimler arasında yer almaktadır. Mahur isminin aslen ise Farsça kökenli bir kelime olduğu ifade edilebilir. Çeşitli anlamları bulunmakta olan Mahur isminin en yaygın olarak bilinmekte olan anlamı Alaturka Türk müziğinde bir makam olarak bilinmektedir. Mahur isminin bilinen bir diğer anlamının ise meyhane ve kumarhane olarak ifade edilebileceğini söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

MAHUR İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Mahur isminin verilmesi için öncesinde ismin sahip olduğu anlam öğrenilmek istenmektedir. Mahur isminin bilinen iki farklı anlamının olduğunu söylemek mümkündür. Mahur isminin meyhane ve kumarhane anlamlarına sahip olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda Mahur ismi, şen ve neşeli bir makam olarak ifade edilebilir.

MAHUR NE ANLAMA GELİR?

Mahur isminin Türk dil kurumuna göre en yaygın olarak bilinen anlamı Alaturka Türk müziğinde yer alan bir makam olarak bilinmektedir. Mahur makamı ise neşeli ve şen bir makam olarak ifade edilmektedir. Mahur isminin sahip olduğu bir diğer anlam ise meyhane olarak bilinmektedir.

MAHUR İSMİ NEREDEN GELİR?

Mahur ismi Türkçe de kullanılan bir isim olsa bile Farsçadan gelmekte olan bir isimdir. Farsça kökenli olan Mahur isminin Türk müziğinde bir makam türü olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Mahur ismi oldukça eski zamanlardan beri kullanılmakta olan bir isim olma özelliğine sahiptir.

Haberin Devamı

MAHUR İSMİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Mahur isminde olan kişilerin macera sever bir yapıya sahip oldukları bilinmektedir. Para kazanmayı ve para harcamayı çok severler. Buna bağlı olarak ise çalışma hayatı içerisinde etkin bir şekilde rol almaktadır. Hayatta karşılaştıkları her türlü zorluğun üstesinden en iyi şekilde gelebilirler. Hayal kırıklığına uğramaktan ve planlarının bozulmasından ise hiç hoşlanmazlar.