Bebeklik Poyraz isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? (Güzel erkek çocuk ismi önerileri)

Poyraz isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? (Güzel erkek çocuk ismi önerileri)

Paylaş
Poyraz isminin anlamı nedir, özellikleri nelerdir? (Güzel erkek çocuk ismi önerileri)

Kız ve erkek bebekler için ortak verilebilen isimlere "unisex" isim denmektedir. Poyraz ismi de Rüzgar veya Deniz kadar olmasa da bu isimlerden bir tanesidir. Ancak ağırlıkla erkek ismi olarak kullanılır, çünkü güçlü esen bir rüzgardır. Anlam olarak da rüzgar ile eş anlamlıdır. Güzel ve farklı isim arayışında olan ailelerin dikkatini çeken bu isim, ikinci bir isimle de kullanılabilmektedir. Ali Poyraz, Efe Poyraz, Poyraz Yağız gibi kullanımları olabilir. Poyraz isminin anlamı nedir? Nereden gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Poyraz, TDK sözlüğünde yer alan bir kelime olmasının dışında özel isim olarak da tercih edilmektedir. Bir rüzgar ismi olan Poyraz, özellikle son zamanlarda isim olarak kullanımı yaygınlaşmıştır. Söylenişi hoş ve kulağa güzel gelen isimlerdendir. Poyraz Karayel gibi diziler de Poyraz isminin popüler hale gelmesinde etkili olmuştur.

Haberin Devamı

Yaz boyunca Doğu Akdeniz'de düzenli olarak esen kuzeybatılı rüzgar olan Poyraz, özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında hem çok düzenli hem de kuvvetlidir. Bu nedenle özellikle bu aylarda doğan erkek çocuklara Poyraz ismi verilebilir. Bir rüzgar anlamına gelse de Poyraz, güçlü bir rüzgardır. Özellikle Karadenizli aileler Poyraz, Kuzey, Rüzgar gibi isimleri çocuklarına isim olarak vermeyi severler.

POYRAZ İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Pek çok kişi tarafından çocuklarına vermek için araştırılan Poyraz ismi, Kuzeyden esen soğuk rüzgar anlamındadır. Ayrıca kuzey yönünü de anlatmak için Poyraz sözcüğü kullanılmaktadır.

POYRAZ İSMİ NE ANLAMA GELİR?

Poyraz ismi Kuzeydoğudan esen rüzgar anlamına gelmektedir. Genel olarak bir rüzgar ismi de denilebilir. Ayrıca Poyraz, kuzey anlamına da gelmektedir.

Haberin Devamı

POYRAZ İSMİ NEREDEN GELİR?

Poyraz ismi aslında herkes tarafından Yunanca kökenli olarak bilinmektedir. Ancak sanılanın aksine bu isim Rumca kökenlidir. Yani Rumca kökenden gelir. Dilimize de yabancı kökenli isimlerden biri olarak yerleşmiştir.

POYRAZ İSMİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Poyraz ismine sahip kişilerin sahip olduğu onlarca farklı özellik bulunmaktadır. Bu özelliklerden bazılarını sizler için derledik. Poyraz ismine sahip bir kişi hızlı hareket etmesi ile bilinir. Aslında çok tez canlı insanlardır. İstedikleri şeylerin hemen olmasını isterler. Kendilerinden isteneni de en kısa sürede gerçekleştirirler. Başlarına buyruk kişilerdir. Her zaman her konu hakkında bir bildikleri vardır.

Daima kendi fikirlerine önem verirler. Buda aslında onların en büyük olumsuz özelliğidir. Çünkü kendilerinden başka kişilerin fikirlerini pek önemsemezler. Biraz bencil insanlardır. Aynı zamanda aile yaşamına önem verirler. Aileleri ile birlikte zaman geçirmeyi severler. Politik bir yapıları vardır.

Hayalci değil daha çok gerçekçi insanlardır. realist düşünürler. İş hayatında da iyi bir yönetici olurlar. İçlerinde her zaman ortaya çıkmayı bekleyen liderlik ruhu vardır. Kontrolcülerdir. Etraflarında olan biteni bilmek isterler. Bu denli kontrolcü olmaları sevdikleri tarafından bunaltıcı olabilir. 

Haberin Devamı