Bebeklik Sümeyye isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Sümeyye ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Sümeyye isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Sümeyye ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Sümeyye isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Sümeyye ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Yeni doğan çocuğu için isim düşünenler en güzel ismi bulmaya çalışır. Sümeyye ismini düşünenler bu ismin ne anlama geldiğini merak ediyor. Ayrıca bu ismin nereden geldiği de merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Biz de sizin için Sümeyye isminin ne anlama geldiğini ve nereden geldiğini sizler için ayrıntıları ile derledik.

Sümeyye Binti Hayyat, İslam’da ilk şehit olan Müslümandır. Bu nedenle İslam dünyasında ayrı bir yeri vardır. Türkler Müslüman olduktan sonra İslam büyüklerinin isimlerini çocuklarına vermeye başladı. Bu gelenek günümüze kadar sürmektedir.

Haberin Devamı

Sümeyye isminin anlamı nedir, ne anlama gelir?

İslam şehitleri içerisinde ilklerden olan Ammar b. Yasir’in annesi Sümeyye Binti Hayyat, İlk şehit olan kadın Müslümandır. Bu sebeple Müslümanlar kız çocukları için bu ismi sıklıkla tercih ediyor. Arapçadan Türkçeye geçmiştir. Sümeyye isminin diğer bir anlamı ise ‘yüz/çehredir. Ayrıca Yüksek, küçük gökyüzü gibi anlamlara geliyor. Türkiye’de en çok tercih edilen kız isimlerinden 70. Sırada yer alan isim Sümeyye ismidir.

Sümeyye ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

İslam tarihinde ilk şehit bir kadındır. Bu kadın Sümeyye Binti Hayyat’tır. Mekke’de Mevali’dir. Yani köle olmayan ancak geçinmek için hizmetçilik yapmak zorunda olanlardır. Mevaliler kölelerden bir basamak yukarıdadır ancak yine de köle muamelesi görürler.

Haberin Devamı

Ebu Cehil’in himayesinde hizmetçilik yapan Sümeyye Binti Hayyat ve kocası Yasir bin Amir oğlu Ammar Bin Yasir vasıtası ile Müslüman oldu. Daha sonra zalim Ebu Cehil Müslüman olduklarını öğrendi ve işkence yapmaya başladı. İşkence esnasında İslam dinine ve Hz. Muhammed’e hakaret eden Ebu Cehil’e karşı çıkan Sümeyye Binti Hayyat bu hareketin karşılığında şehit edildi. İslam tarihinde ilk şehit olan Sümeyye binti Hayyat cennetle müjdelenen bayan sahabeler içerisinde yer alıyor. Yasir bin Amir de bu olay esnasında şehit edildi.

İşkence esnasında Rasulullah aleyhisselam ‘ sabredin Yasir ailesi cennet sizindir’ diyerek bu aileyi cennetle müjdeledi. Bu olay sonrası Sümeyye ismi tarihe geçti ve günümüze kadar geldi. 1400 yıldır kız çocukları için Sümeyye ismi tercih ediliyor.