Bebeklik Zeliha isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Zeliha ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Zeliha isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Zeliha ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Paylaş
Zeliha isminin anlamı nedir, ne anlama gelir? Zeliha ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Zeliha, Arapça kökenli bir isimdir ve Türkçemize de Arapça dilinden gelmiştir. Zeliha isminin anlamı su perisi anlamına gelir. Zeliha, Kur'an-ı Kerim'de geçmeyen bir isim olsa da dinen caizdir. Zeliha isminin anlamı ile beraber tüm özelliklerini sizler için derledik.

Zeliha, su perisi anlamına gelir. Zeliha ismi kadın ismi olarak karşımıza çıkar.

Haberin Devamı

Zeliha isminin anlamı nedir, ne anlama gelir?

Zeliha ismi ile ülkemizde sık sık karşılaşmak mümkündür. Özellikle de anne baba adayları tarafından araştırılan isimlerden sayılabilir. Zeliha isminin kökeni Arapçadır ve Türkçeye de Arapça dilinden geçmiş bir isimdir. Zeliha, Türk Dil Kurumu Sözlüğündeki anlamına göre su perisi demektir. Genelde Zeliha ve Züleyha aynı anlamda kullanılan isimler olarak karşımıza çıkar. Zeliha ismi Kur'an'da geçmeyen bir kız bebek ismidir fakat dinen caiz olduğu için bebeklere koyulmasında da bir sorun yoktur.

Zeliha ismi nereden gelir, özellikleri nelerdir?

Zeliha ismine sahip olan kişiler hem duygusal olurlar hem de maddi dünyaları aşırı gelişmiş olur. Eğer hayatlarında duygularına yenik düşerlerse hayattan zevk alamazlar. Hayal güçleri gelişmiş olur ve bazen hayal ile gerçeği bile birbirlerine karıştırabilirler. Duygusal dünyalarının gelişmiş olması onların empati yapabilme yeteneğine de sahip olmalarını sağlar. Bu nedenle genellikle sosyal çevreleri geniştir ve çok fazla arkadaşları olur.

Haberin Devamı

Arkadaşları arasında popüler olmaları da liderlik özelliklerinden gelir. Duygusal oldukları için zorlukların karşısında çabuk yıkılırlar. Çalışmak ve para kazanmak onlar için bir amaçtır. Bu nedenle de maddiyata çok önem verirler. Macera yaşamak onlar için hobi haline gelmiştir.

 Zeliha isminin harf analizi

 Z: Maddiyata önem verirler ve akademik başarı onlar için çok önemlidir. Prensipli ve akılcı olmaları sayesinde kariyerlerinde her zaman başarılı olurlar.

 E: İsminde e harfi olan kişiler güven eksikliği yaşarlar ve genellikle de içlerine dönük bir yapıları vardır.

 L: Özgüvenleri yüksek olur ve kişilikleri çok rahattır. Sanatsal bir kişiliği temsil ederler.

 İ: Kırılganlardır ve ince ruhlulardır. Aynı zamanda detaycılığı da simgelerler.

 H: Liderlik onların içinden gelir ve bu özellik onlarda doğuştan vardır.

 A: Lider olma istekleri vardır ve hayatlarının bir bölümünde mutlaka yönetici olurlar.