Çocukluk Dünya diken üstünde! İngiltere’de yeni kabus: Strep A! 6 çocuk hayatını kaybetti
Paylaş
Dünya diken üstünde! İngiltere’de yeni kabus: Strep A! 6 çocuk hayatını kaybetti

Bu kış 6 çocuğun ölümüne neden olan Strep A bakterisi İngiltere’yi alarma geçirdi. İngiltere Sağlık Güvenlik Ajansı, Eylül ayından bu yana ülkede 10 yaşın altındaki 6 çocuğun Strep A'nın neden olduğu bakteri nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

İngiltere’de yaşayan 4 yaşındaki Camila Rose Burns, Cuma akşamı arkadaşlarıyla oyun oynayıp eğlenirken kendini Pazartesi günü Liverpool’daki Alder Hey çocuk hastanesindeki solunum cihazına bağlı olarak buldu. Babası Dean Burns, kızının durumunun hafta sonu hızla kötüleştiğini, Cumartesi günü 'biraz havasız' hissettiğini pazartesi günü ise acil bakıma ihtiyaç duyduğunu söyledi. Endişeli baba, dört yaşındaki kızının Strep A enfeksiyonuna yakalandığını belirtti, bu durumu ‘herkesin başına gelebilecek en kötü şey’ olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Baba Burns, kızının başlangıçta çok kötü görünmediğini ancak kısa süre içinde durumunun tamamen değiştiğini belirterek, “Hastanede çok huzursuzdu. Hemşirelere seslendik. Normal odadan çıkmak zorunda kaldık. O zamandan beri solunum cihazına bağlı. Bu onu hayatta tutuyor” şeklinde konuştu.

Acılı baba, “Her gün uyandığımda onun orada olduğunu, acı çektiğini bilmek o kadar korkunç ki… Hastaneye gidiyoruz. Hadi yaşamana ihtiyacımız var, iyileşmelisiniz diyoruz” dedi.

İLK ŞİKAYETİ GÖĞÜS AĞRISIYDI

Burn’ün eşi Kaye, kızlarını göğsünün ağrımasından şikayet etmeye başlayınca hastaneye götürdüklerini belirtti. Kaye, okulunda bir hastalık virüsü dolaşıyordu ama durumu ciddi görünmediği için hastaneden eve gönderildiğini söyledi.

Haberin Devamı


KIZLARINI KORKUNÇ HALDE BULDULAR

Ancak Bay ve Bayan Burns, pazartesi sabahı kızlarını siyah kusmuk içinde yatarken buldu ve doğruca hastanenin yolunu tuttular.44 yaşındaki baba şimdi kızı için insanlardan dua etmelerini isterken, “Çocuğunuzda herhangi bir semptom varsa tereddüt etmeyin, hemen hastaneye gidin” uyarısında bulundu.

Bay Burns’ün bu uyarısı İngiltere’deki anne babalar için yeni değil. Yaklaşık bir haftadır ülkedeki tüm gazeteler Strep A enfeksiyonu konusunda uyarılarda bulunuyor. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, Strep A vakalarının sayısının yılın bu zamanı için beklenenden daha yüksek olduğunu belirtti.

6 ÇOCUK ÖLDÜ, TABLO GİDEREK KÖTÜLEŞEBİLİR

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı, bu kış 10 yaş altındaki 6 çocuğun Strep A’ya yakalandıktan sonra hayatını kaybettiğini bildirdi. Sağlık yetkilileri enfeksiyon vakalarının koronavirüsün ortaya çıkmasından önceki döneme göre yaklaşık beş kat daha fazla olduğunu belirtti. Uzmanlar tablonun önümüzdeki günlerde daha kötü olması konusunda endişeli.

STREP A NEDİR?

A Grubu Streptokok (Grup A Strep veya Strep A) bakterileri birçok farklı enfeksiyona neden olabilir. Bakteriler genellikle boğazda ve ciltte bulunur. Bazı kişilerde hiçbir belirti görülmez. Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlar ölümcül olabilir. Enfekte olan insanların boğazına, solunum yollarına ve derisine tutunan bakteri çoğunlukla hafif enfeksiyonlara neden olsa da bazı durumlarda ölüme götürebilir. Strep A; ciltte döküntü, boğaz ağrısı, kas ağrıları, yüksek ateş, yorgunluk, kulak enfeksiyonu ve ciltte yaralar gibi semptomlarla kendini gösterir.

Haberin Devamı