Çocukluk En çok kız çocuklarında görülüyor: 30 çocuktan biri skolyoz hastası
Paylaş
En çok kız çocuklarında görülüyor: 30 çocuktan biri skolyoz hastası

Tedavi edilmediği takdirde ilerleyen skolyoz, kemiklerin akciğer ve bağırsaklara baskı yapması sebebiyle iç organlara zarar veriyor. Erken teşhis edilen omurga eğrilikleri, skolyoza özel egzersizlerle ameliyata gerek kalmadan düzeltilebiliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalara göre Türkiye’de 10-15 yaş grubunda, her 100 çocuktan 3’ü skolyoz (Omurga eğriliği) hastası. Tedavi edilmediği takdirde çocukların tüm hayatını ciddi bir şekilde etkileyen skolyoz erken fark edilirse ameliyata gerek kalmadan tedavi edilebiliyor. Daha çok ağır okul çantaları taşımaya bağlanan skolyozun en önemli sebebinin genetik olduğunu vurgulayan uzmanlar, erken teşhisin önemine işaret ederek 10 yaşında çok dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

 

İÇ ORGANLARI ETKİLİYOR

Skolyozun daha çok kız çocuklarda görülmesine rağmen erkek çocukların da gözlem altında tutulması gerektiğini söyleyen Liv Hospital Omurga Cerrahisi Prof. Dr. Çağatay Öztürk, omurga eğriliğinin sadece estetik bir problem olmadığına dikkat çekerek “Skolyoz, başlangıçta sadece kozmetik açıdan sıkıntı veriyor ancak ilerleyen dönemlerde eğrilik nedeniyle