Doğum Öncesi Meme küçültme ameliyatı emzirmeye engel midir?

Meme küçültme ameliyatı emzirmeye engel midir?

Paylaş
Meme küçültme ameliyatı emzirmeye engel midir?

Hamilelik vücutta bazı değişikliklere neden olur. Anneler doğumdan sonra vücutlarındaki değişikliklerden şikâyet edebilirler. Doğum öncesi görünümlerine bir an önce kavuşmak isterler. En sık şikayet; emzirmeye bağlı meme sarkmasıdır.

Doğum ve emzirme dönemi bittikten sonra bir kadının en çok ihtiyaç duyduğu işlem meme bölgesinde gerçekleşir. Meme estetiği oldukça tatmin edici sonuçlar vermektedir. Ancak, uygulama hakkında bilenen birçok yanlış bilgi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kadınların özellikle doğum sonrası merak ettiği meme operasyonları emzirmeyi etkiler mi sorusuna sizler için cevap veriyor.

DOĞUM SONRASI KİLO ALMA VERME SÜRECİ MEME DOKUSUNDA BOZULMALARA YOL AÇABİLİR

Meme dokusu, meme bezleri, üretilen sütü meme ucuna taşıyan süt kanalları ve aralarındaki destek dokulardan oluşur. Meme yapısında kas yoktur. Göğüsün hemen altında kaburgaların üzerindeki kaslar bulunur ve meme bunun üzerindedir. Göğüsler yağ ve meme dokusundan oluşur. Bu nedenle kilo alımı ile birlikte yağ yüzdesindeki sürekli değişim zamanla meme şeklinin bozulmasına neden olabilir.

 

MEME İŞLEMLERİNDE SÜT KANALLARININ KORUNMASI ÖNEMLİ

Meme büyütme ameliyatı sırasında memeler küçültülmezse, işlem sırasında meme dokusu çıkarılmaz ve memelerin kendisi dokuya dik durur. Bu sayede tüm süt kanalları korunmuş olur. Ancak bazı durumlarda meme büyütme ameliyatına ek olarak bazı küçültme ameliyatları da yapılabilir.

Haberin Devamı

Küçültme işleminin büyüklüğüne bağlı olarak süt kanallarının oluşma riski çok azdır. Ancak ameliyattan sonra emziriyorsanız herhangi bir sorun yoktur çünkü ameliyat sırasında süt kanalları korunacaktır.

 


MEME KÜÇÜLTME AMELİYATI EMZİRMEYE ENGEL DEĞİLDİR

Emzirmenin kesintiye uğrama riski vardır ancak meme küçültme ameliyatı sonrası emzirme fonksiyonunun kaybolacağı söylenemez. Emzirmenin zararı alınan meme dokusunun miktarına bağlıdır.

Bez dokusundaki süt kanalları kalırken meme dokusunun çoğu çıkarılsa bile emzirme tekrar sunulabilir. İşlem sırasında süt kanallarını korumak için kullanılan teknik sayesinde süt kanallarına en az zarar verilerek işlem sonlandırılır. Ancak çok büyük memelerde meme küçültme ameliyatı sırasında alınan doku miktarı fazla olduğu için genellikle doğumdan sonra bu işlemin yapılması daha doğrudur.

Meme büyütme ameliyatı genellikle silikon implantlar kullanılarak yapılır. Bu implantlar ister kas altına ister meme dokusu altına yerleştirilsin, süt kanallarına hiçbir şekilde zarar vermez ve bu nedenle emzirme fonksiyonunu etkilemez.

Haberin Devamı

 

BUNLARA DİKKAT!

Fiziksel olarak, anne sütü rezervlerini etkilememek için anneler emzirme döneminde diyet ve ağır egzersizlerden kaçınmalıdır. Bunun yerine süt rezervlerini etkilemeyecek zararsız uygulama derecesi ayarlanarak uygulanabilir.

Uzmanların önerisi ise tekrar hamile kalmayı planlayan kişilerin herhangi bir işlem yaptırmaması yönündedir. Hamilelik süreci yeniden yaşandıkça şikayetler tekrar yaşanabilir. İşlemler için önemli noktalar ise; yapılacak operasyona engel rahatsızlığın olmaması, anesteziye uygun olunması, sigara kullanılmamasıdır.