Anne - Çocuk Enerjik çocuklarda beslenmeye dikkat!

Enerjik çocuklarda beslenmeye dikkat!

Paylaş
Enerjik çocuklarda beslenmeye dikkat!

‘Çocuğumun bitmek bilmeyen bir enerjisi var’ ‘Bütün gün 1 dakika yerinde durmuyor’ diye dert yakınanlardan mısınız? Bu durum sizi yorsa da ‘dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu’ gibi bir hastalık durumu yoksa ne mutlu size. Günümüzde birçok çocuk hareketsiz bir yaşam sürüyor ve bu durum obez çocuk ve ileride obez yetişkin olma risklerini artırıyor. Diyetisyen Rıdvan Arslan konu hakkında bilgiler verdi.

Çocuğunuzun yüksek enerjisinin neden olduğu hareketlilik durumunu baskılamak yerine bu enerjiyi egzersiz, oyun gibi aktivitelerle dışarı atmasına destek olmalısınız. Tabi bir diğer önemli konu da beslenme… Enerjik bir çocuğunuz varsa beslenmesinde nelere dikkat etmelisiniz buyurun bir bakalım…

Haberin Devamı

Yeterli miktarda enerji aldığından emin olun…

Bir bireyin aktivite düzeyi ne kadar artarsa günlük alması gereken enerji miktarı da o kadar artar. Gün içerisinde sürekli hareket halinde olan bir çocuğun büyüme ve gelişmesinin sağlanabilmesi için besinlerle yeterli miktarda enerji almalıdır. Sebze yemeklerine kıyma, köftenin içerisine yumurta eklemek gibi yöntemlerle yediği yemekleri zenginleştirerek ve öğün düzenine dikkat ederek enerji gereksinimini karşılamasına destek sağlayabilirsiniz.

Ara öğünler kurtarıcı olabilir

Sürekli hareket halinde olan çocuklar daha fazla acıkır ve açlıklarını şeker veya yağ oranı yüksek paketli gıdalarla bastırmak isteyebilirler. Bu besinlerin tüketiminin önüne geçmek için süt, yoğurt, kefir, ayran gibi süt ürünlerinin yanına taze/kuru meyve veya badem/fındık gibi kabuklu yemişler ekleyerek hem doyurucu hem de besleyici bir ara öğün yapmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ara öğünlü bir beslenme düzeni uyguladığınızda çocuğunuzun günlük enerji ihtiyacını daha kolay karşılayabilirsiniz.

Haberin Devamı