Ergenlik Yatağını toplamayı reddeden çocuğa nasıl davranmak gerekir?
Paylaş
Yatağını toplamayı reddeden çocuğa nasıl davranmak gerekir?

Ev işleri çocuklara çok sayıda önemli duygusal ve sosyal dersler öğretiyor. Eğer çocuğunuz ev işi yapmayı reddediyorsa hatta kendi yatağını bile toplamamakta ısrar ediyorsa aşağıda vermiş olduğumuz önerilere mutlaka göz atın.

İnatçı bir çocuğunuz varsa, onlara gereksiz yere sinirlenmek yerine, yalnızca görevi tamamladıktan sonra belirli ayrıcalıklara izin verin. Örneğin; yatak toplanana kadar elektronik cihazlarını kullanmalarına ya da TV izlemelerine izin verilmeyebilir. Bu noktada, bu ayrıcalıkları ne sıklıkta alacağına karar vermek çocuğunuza kalmıştır.

Haberin Devamı

 Motivasyonel bir görsel için bir çıkartma tablosu da oluşturabilirsiniz. Yatağını yaptıkları her gün onlara bir çıkartma verin. Belirli sayıda çıkartma kazandıktan sonra, daha büyük bir ödül seçmelerine izin verebilirsiniz.

 Yatağı toplamak, çocuğunuzun güvenini artırmak, öz saygısını geliştirmek ve katkılarının önemli olduğunu anlamalarına yardımcı olmak için bir fırsattır. Ev işleri, çocuklarda sağlıklı bir bağımsızlık düzeyi ve onları daha sonraki yaşamlarında başarıya hazırlayan güçlü bir iş ahlakı geliştirir. Yatağını toplamaya nasıl yaklaşırsanız yaklaşın, sabırlı olmaya çalışın, anlayış gösterin ve mümkün olduğunca övün. Unutmayın, küçük bir görev gibi görünebilir ama çocuklar için bu büyük bir iştir.

Haberin Devamı