Yaşam Anne sütü 110 km'den

Anne sütü 110 km'den

Paylaş
Anne sütü 110 km'den

Konya'da henüz 6,5 aylıkken dünyaya gelen ikiz bebekler, yutma ve yeme fonksiyonları gelişmediği için midelerine takılan boru yardımıyla iki aydır karınlarından besleniyor. Anne sütü ise 110 kilometreden geliyor

Seydişehir ilçesindeki bir köyde yaşamlarını sürdüren Bahattin ve Hayriye Karagöz çiftinin iki ay önce tüp bebek tedavisiyle çocukları dünyaya geldi. Henüz 6,5 aylıkken doğan, Hayrunnisa ve Medine adı verilen ikizlerin hayatta tutulabilmesi için büyük mücadele veriliyor.

Haberin Devamı

Doğar doğmaz solunum cihazına bağlanan ikizlerin tedavileri, Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde kuvözde devam ediyor.

ANNELERİ UZAKTAN SÜT GÖNDERİYOR

Yutma ve yeme fonksiyonları gelişmediğinden midelerine takılan boru yardımıyla karınlarından beslenen Hayrunnisa ve Medine kardeşlere, anne sütü ise 110 kilometre uzaktan getiriliyor.

Ailesi köyde yaşadığı ve tedavileri kuvözde devam ettiği için bebeklerinin yanında bulunamayan anne Hayriye Karagöz, belirli aralıklarla bebeğine süt gönderiyor.

Doğdukları günden beri hastanede titiz bir şekilde ilgilenilen ikizlerden Hayrunnisa 1 kilo 450 gram, Medine ise 1 kilo 570 gram ağırlığına ulaştı. İki aylık olan bebeklerin sağlık durumlarının her geçen gün daha iyiye gittiği bildirildi.

Haberin Devamı

OKSİJEN DESTEĞİ İHTİYAÇLARI YOK

Hastanenin yenidoğan yoğun bakım doktorlarından Musa Silahlı, ikizlerin erken doğum nedeniyle sezaryenle dünyaya geldiğini söyledi.

İlk başlarda ciddi solunum sıkıntısı yaşayan bebeklerde solunum yetmezliği yaşandığını dile getiren Silahlı, şunları kaydetti:

"Bebeklerin akciğerlerini geliştirmek için çeşitli tıbbi yöntemler uyguladık. Bebeklerimiz kısa zamanda toparlandılar. Şimdi gayet iyiler. Oksijen desteği ihtiyaçları yok. Yutma ve yeme fonksiyonları gelişmediğinden ağızdan beslenmeleri mümkün değildi. Şimdi sadece midelerindeki küçük bir sondadan besleniyorlar. Bebeklerimizin sağlık durumları şimdilik gayet iyi."

AA