Spor Aslan kupasına kavuşuyor

Aslan kupasına kavuşuyor

Paylaş
Aslan kupasına kavuşuyor

Şampiyon Galatasaray, kupasını bu akşam Arena'daki Trabzonspor maçının ardından havaya kaldıracak. Yaşanan tatsız olaylar sebebiyle büyük gösteriler olmayacak ama, Arena'da gurur gecesi yaşanacak

Süper Lig’de 2012-13 sezonunun şampiyonu Galatasaray, bu akşam sezonun son maçında Türk Telekom Arena’da Trabzonspor’u konuk edecek. 19. şampiyonluğunu ilan eden Sarı-Kırmızılılar, kulübün kuruluş yılına özel olarak 19.05’te başlayacak mücadelenin ardından kupasına kavuşacak. Son dönemde yaşanan olaylar sebebiyle Cim Bom, resmi kupa kutlamasının önümüzdeki sezon öncesi yapılacağını duyursa da, tribünlerin adeta bayram yerine dönmesi ve şampiyonluğun coşkusunun dolayısa kutlanması bekleniyor. Teknik direktör Fatih Terim’in ideal kadrosunu bu mücadele koruyacağı, son idmanda ayağına darbe alan Burak Yılmaz ile hafta boyunca takımla çalışmayan Wesley Sneijder’in ilk 11’de yer almayacağı öğrenildi. Cezalı Sabri Sarıoğlu’nun oynamayacağı Aslan’ın şu ana kadar Arena’da Bordo-Mavililer’e karşı galibiyeti bulunmuyor.

EN SON ALİ SAMİ YEN'DE

Karadeniz temsilcisini en son 18 Ekim 2009’da Ali Sami Yen’de 4-3 yenen Cim Bom, sonrasında Arena’daki 3 maçı da kazanamadı. Aslan, rakibine 2010-2011’de tek golle mağlup olurken, geçen sezon oynanan iki maç ise 1-1 ve 0-0’lık skorlarla sonuçlanmıştı. Ayrıca Galatasaray, rakibini bu akşam yenemezse, 3 puanlı ve 18 takımlı sistemde 2006-07’de 70 puanla en az puanlı şampiyon Fenerbahçe’nin bu unvanını elinden almış olacak.

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11'LERİ

GALATASARAY:
Muslera, Eboue, Dany, Semih, Riera, Hamit, Selçuk, Melo, Emre, Burak, Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

TRABZONSPOR:
Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Cech, Soner, Zokora, Yasin, Olcan, Adrian, Halil
TEKNİK DİREKTÖR:
Tolunay Kafkas

STAT:
TT Arena

SAAT:
19.05

YAYIN: Lig TV

HAKEM:
Hüseyin Göçek

Haberin Devamı