Ekonomi Audi CEO’su Rupert Stadler tutuklandı

Audi CEO’su Rupert Stadler tutuklandı

Paylaş
Audi CEO’su Rupert Stadler tutuklandı

Almanya'da Münih Savcılığı, emisyon değerlerinin manipüle edilmesine ilişkin soruşturmayı yöneten yetkililerin delillerin karartılması riski görmeleri nedeniyle Audi CEO’su Rupert Stadler’in bugün tutuklandığını açıkladı

Alman otomotiv devi Audi'nin CEO’su Rupert Stadler hakkında, emisyon değerlerinin manipüle edilmesi sürecinde dolandırıcılık ve yanlış reklamlar yayınlanması suçlamaları inceleniyordu.

Haberin Devamı

Münih Savcılığı, delillerin karartılması riski görmeleri nedeniyle Audi CEO’su Rupert Stadler’in bugün tutuklandığını açıkladı.

Audi firması da Stadler’in tutuklandığını doğruladı ancak devam eden soruşturma hakkında açıklama yapılmayacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Şüpheli bugün yargıç önüne çıkarıldı ve gözaltında tutulmaya devam edilmesi kararı verildi" denildi.

DİZEL KRİZİ

Geçtiğimiz hafta Almanya’da Braunschweig Savcılığı, Audi'nin kardeş şirketi Volkswagen’e, dizel kriziyle ilgili olarak 1 milyar euro para cezası vermişti.

Soruşturma sonuçlarına göre, şirketin geliştirme bölümünde araç denetlemeyle bağlantılı ihlallerin yaşandığı, bu ihlallerin, 2007’in ortasından 2015 yılına kadar Kanada ve ABD’de ’EA 288’ ve dünya genelinde ’EA 189’ tipi dizel motorlu 10,7 milyon aracın yanıltıcı yazılımla satışa sunulmasına ve trafiğe çıkmasına neden olduğu bildirilmişti.

Haberin Devamı

DHA / İHA