Ekonomi Avrupa ve Amerika’dan sonra şimdi de Türkiye’de! Sosyal Çalışma Programı nedir?

Avrupa ve Amerika’dan sonra şimdi de Türkiye’de! Sosyal Çalışma Programı nedir?

Paylaş
Avrupa ve Amerika’dan sonra şimdi de Türkiye’de! Sosyal Çalışma Programı nedir?

Avrupa ve Amerika’da gönüllü çalışma olarak yaygın şekilde uygulanan sosyal çalışma programı İŞKUR öncülüğünde Türkiye’de uygulanacak. Peki, Sosyal Çalışma Programı nedir? Sosyal Çalışma Programı’na kimler katılabilir? İşte Sosyal Çalışma Programı ile ilgili detaylar…

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Avrupa ve Amerika’da uygulanan Sosyal Çalışma Programı’nı başlatıyor. Peki, Sosyal Çalışma Programı nedir? Sosyal Çalışma Programı’na kimler başvuru yapabilir? Sosyal Çalışma Programı’nda ne kadar ücret ödenecek? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Avrupa ve Amerika’da gönüllü çalışma olarak yaygın şekilde uygulanan sosyal çalışma programının müjdesini verdi. Erdem, "Gençlerimize bu programımızı bu yaz tatilinden itibaren uygulamaya başlıyoruz. Programa katıldığınız günler için asgari ücret düzeyinde ödeme ve sigortalarınızı da yatıracağız." dedi.

Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Türkiye’de nitelikli istihdamın artırılmasına yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, istihdam seferberliğinin önemli bileşenlerinden birisinin de üniversite öğrencilerinin ve mezunların olduğunu söyledi. Erdem, eğitimden iş hayatına en hızlı ve kalıcı şekilde geçişi desteklediklerini, çünkü bir ülkenin geleceğinin gençlerin elinde şekilleneceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Bu yıl İŞKUR ile üniversiteler, kamu kurumları ve işverenler iş birliğiyle sahaya indiklerini, "İŞKUR Kampüs" isminde belli etkinlikler yaptıklarını kaydeden Erdem, "81 ilimizde düzenlediğimiz 137 etkinlikle üniversitelerimizde eğitimden iş hayatına geçişi destekleyici bilgilendirme ve tanıtım faaliyetlerini yürüttük. Gençlerimizin her daim yanlarında var olabilmek ve işgücü piyasasıyla daha hızlı buluşturabilmek adına üniversitelerimizde irtibat noktaları kuruyoruz ve sayıları 93’ü buldu." diye konuştu.

SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Sosyal Çalışma Programı'yla üniversiteli gençlere 3 ay boyunca toplam 2 bin 500 lira ödenecek. Türkiye İş Kurumu, öğrenci başvurularını almaya başlarken, bu yaz yaklaşık 100 bin gencin yararlanması hedeflenen programın ayrıntıları da netleşti. Programın çalışma süresi günlük 8 saat olmak üzere 3 gün olacak. Program süresince 5 güne kadar izin hakkı kullandırılacak. Öğrencilere asgari ücret üzerinden günlük 68 lira olmak üzere aylık yaklaşık 820 lira ödeme yapılacak. Böylece yaz boyunca çalışan öğrencilerin eline yaklaşık 2 bin 500 lira geçmiş olacak. İş imkânıyla gençlerin ilk kez sigorta girişleri de yapılmış olacak.

BAŞVURULAR MAYISTA BAŞLIYOR

Haberin Devamı

Üniversiteli gençlere bulundukları şehirlerde sosyal, coğrafi durumuna göre yaşlı bakımı, sosyal hizmetler, eğitmenlik, koçluk, folklor eğitmenliği gibi alanlarda iş imkânı sağlayan program mayıstan itibaren başlayacak. Başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılacak. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Gençlerimiz hem yazları çalışma hem de cep harçlığı kazanma imkânına kavuşacak. Mayıstan itibaren İŞKUR'a başvurarak sosyal çalışma programımıza katılmalarını diliyoruz. Gençlerimiz inşallah ülkemizin daha üst kademelerine yükselecek" dedi.

HEM SOSYALLEŞ HEM PARA KAZAN

İŞKUR'un "hem sosyalleş hem de para kazan" sloganıyla duyurduğu program her yıl haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında düzenlenecek ve sadece üniversite öğrencileri yararlanabilecek. Program ile öğrenciler iş hayatı ile tanışarak iş disiplini edinmeleri hem de kayıtlı çalışma konusunda farkındalık oluşturulması sağlanacak. Gençlerin programa katıldığı her gün için yaklaşık 68 lira ödeme yapılacak. Böylece hem aile bütçesine hem de sosyal hayata katkı sağlanmış olacak.

Haberin Devamı

OKUDUKLARI ŞEHİRDE İŞ BULACAKLAR

Gençler programa üniversiteyi okudukları illerde katılacak. Sigortaları 18-25 yaş arasında başlayacak. Yine bulundukları illerde öğrencilerle ilgili açılacak kurslarda eğitmenlik yapmaları sağlanacak. Gençler, çocuk evleri, huzur evleri, belediyelerin sosyal donatı alanları, halk evleri kampları, bilge evlerinde çalışabilecek. Yine orman müdürlüklerinin fidan dikim işleri, tarım müdürlüklerinin organik tarım, yerel tohum gibi alanlarda ihtiyaç duyulan alanlar belirlenecek.