Ekonomi Avrupa Yunanistan'a sahip çıktı

Avrupa Yunanistan'a sahip çıktı

Paylaş
Avrupa Yunanistan'a sahip çıktı

Papandreu, Sarkozy ve Merkel'in 3'lü telekonferansından, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nin 'ayrılmaz' bir parçası olduğu sonucu çıktı.

Yunanistan'ın iflasa sürükleneceği, dolayısıyla Euro Bölgesi'nden çıkartılması gerektiğine dair iddialara Yunanistan Başbakanı Papandreu'yla Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'den yanıt geldi.

Haberin Devamı

Bir telekonferans düzenleyen üç lider, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nin 'ayrılmaz' bir parçası olduğunu ifade ettiler. Telekonferans sonrası yapılan yazılı açıklamaya göre, Atina'nın yakın zamanda aldığı kemer sıkma önlemleri sayesinde Yunanistan mali hedeflerine de ulaşacak.

Yunanistan'ın kontrolsüz bir iflasa sürüklendiğine ilişkin kaygılar günlerdir piyasaları sarsarken, liderler ise piyasaları yatıştırıp krizi kontrol altında tutmayı amaçlıyor. Bu arada, Yunan medyası, hükümet çevrelerine dayandırdığı haberlerinde, Papandreu ile Merkel ve Sarkozy arasında gerçekleştirilen telekonferansın sonuçlarından Atina'nın memnun olduğunu duyurdu.

Yaklaşık 25 dakika süren telekonferansın olumlu bir atmosfer içinde geçtiğine değinilen haberlerde, önceden üç liderin dışında kimsenin katılmaması kararlaştırılmış olmasına rağmen, son anda Atina'dan Başbakan Yardımcısı va Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ile Hükümet Sözcüsü İlias Mosialos ve hükümetin bazı ekonomi kurmaylarının da telekonferansta yer aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

''EURO KUŞAĞININ AYRILMAZ PARÇASI''

Telekonferans sonrası Yunanistan Hükümet Sözcüsü İliyas Mosialos açıklamada bulundu. Mosialos, Sarkozy, Merkel ve Papandreu'nun bu konuda dile getirdikleri ortak görüşün, son günlerdeki söylentilere bir yanıt oluşturduğunu, 21 Temmuz kararlarının tam olarak uygulanmasının her üç liderin de ortak niyeti olduğunu belirtti. Yunanistan'ın, destek programının tam olarak uygulanmasını güvence altına almak için, ortaklarına karşı olan tüm yükümlülüklerini yerine getirmekte kararlı oduğunu ifade eden Mosialos, hükümet tarafından açıklanan ek önlemlerin 2011-2012 bütçesiyle ilgili hedeflerin tutturulmasına ve bütçede faizsiz fazlalık oluşmasına yol açacağını savundu.