Spor Aybaba: 'Fenerbahçe'ye giderdim'

Aybaba: 'Fenerbahçe'ye giderdim'

Paylaş
Aybaba: 'Fenerbahçe'ye giderdim'

Beşiktaş'ın başarılı hocası Samet Aybaba Beşiktaş'ın gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu


Beşiktaş'ın "Feda" sezonunda takımın başına geçen ve başarılı bir ilk yarı geçiren Samet Aybaba Kanaltürk'te yer alan bir programda çarpıcı açıklamalar yaptı.

"QUARESMA'YI HİÇ TANIMADIM"

Beşiktaş'ın başına geçmesinde tek koşulun uzun süreli plan yapma şartı olduğunu söyleyen Samet Aybaba, "Yıldırım Demirören beni görüşmeye çağırmıştı ama gitmedim. Çünkü 'Benden başkalarıyla görüşüyor musunuz?' diye sorduğumda 'Evet görüşüyoruz' dediler.Ben de onlara teşekkür ettim ve gitmedim" diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, Quaresma ile ilgili olarak ise "Onunla hiç görüşmedim. Bana Quaresma'yı yönetemeyeceğimi söylüyorlar. Tanımadığım birini nasıl yöneteyim? Fernandes'i yönetmek çok mu kolay? Yıldız oyuncuları ne kadar iyi yönetebilirseniz okadar çok verim alırsınız" dedi.

"GÖKHAN SÖZEN VE NENE İLE İLGİLENİYORUZ"

Devre arası takıma yapılması planlnanan transferlere de değinen Aybaba, "Forvet bölgesine oyuncu istiyorum. Bir tane yabancı hücumcu bir tane de yerli bir solbek almayı düşünüyoruz. Takımın dengelerini bozmayacak transfer yapmamız gerekiyor. Ziegler gelmeyecek. Çılgınlar gibi hücum ediyoruz, ligin en çok gol atan takımıyız ancak geriye dönüşlerimizde sıkıntılarımız var." sözlerini sarf etti.

"FENERBAHÇE İSTESEYDİ GİDERDİM"

Samet Aybaba, 'Türkiye'deki en başarılı teknik direktör kim?' sorusuna ise "Fatih Terim'dir. Bana göre ne kadar süre çalıştı, kaç şampiyonluğu var, bu kriterlere bakmak lazım" diye cevap verdi. Başarılı teknik direktör, Beşiktaş'ın bu zor döneminde göreve gelmekten korkup dorkmadığına dair bir soruya ise, "Ben göreve gelirken korkmadım. Semtimizden gizli gizlimi geçecektik? maçlara gelirken Çarşı'dan geçiyoruz.Futbolcuların taraftarla bütünleşmesi lazım. Biz taraftarımızla bir bütün olduk.Takımımız berabere kaldığında bile alkışlanıyor. Motivasyon için çok önemli bir olay bu" şeklinde yanıt verdi.

Başarılı hoca, "Fenerbahçe'den teklif gelseydi gider miydiniz?" sorusuna ise " Beşiktaş'a gelmeden önce bana teklif yapsalardı olaya profesyonelce bakıp kabul ederdim. Ancak bu süreden sonra imkansız bir şey." diyerek sözlerini noktaladı.

Fanatik

Haberin Devamı