Ekonomi Ayçiçek yağı iddialarına Bakan Nebati'den yanıt!

Ayçiçek yağı iddialarına Bakan Nebati'den yanıt!

Paylaş
Ayçiçek yağı iddialarına Bakan Nebati'den yanıt!

Ayçiçek yağı hakkında konuşulanlara yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 'Bugün hiç bir şey yapmasak Temmuz ayına yetecek kadar ayçiçek yağı var. Hiç kimsenin Türkiye'nin üzerinde oyun oynamasına izin vermeyiz. ' dedi. Nebati ayrıca, 'Ülkede sanki bir yokluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bizim de Hazine olarak net bir operasyon çekeceğimizi herkes bilsin.' ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Nebati, "Enflasyonla mücadele sabırlı ve kararlı olmayı gerektirmektedir, tüm kurumlar tam istişare ile çalışmaktadır. Bugün hiç bir şey yapmasak Temmuz ayına yetecek kadar ayçiçek yağı var." dedi.

Haberin Devamı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Son dönemde Ukrayna-Rusya arasındaki gerilime bağlı olarak enerji ve gıda fiyatlarındaki artış hızlandı. Fiyat istikrarının sağlanması birinci önceliklerimizden birisidir. Fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi için Fiyat İstikrar Komitesi'ni aktif olarak kullanıyoruz. Bugün hiç bir şey yapmasak Temmuz ayına yetecek kadar ayçiçek yağı var. Hiç kimsenin Türkiye'nin üzerinde oyun oynamasına izin vermeyiz. Ülkede sanki bir yokluk varmış gibi operasyon çekenlere karşı bizim de Hazine olarak net bir operasyon çekeceğimizi herkes bilsin.

"20 YILDIR KİMSE HAYAT PAHALILIĞI KARŞISINDA EZDİRİLMEDİ"

20 yıldır kimse hayat pahalılığı karşısında ezdirilmedi, bundan sonra da ezdirilmeyecek, bunun için her şeyi yapacağız. Enflasyonla mücadele timimiz hareket halinde, kimsenin oyun oynamasına izin vermeyiz. Türkiye ekonomik modeli dünyaya örnek olacak.

Haberin Devamı

ALTIN TASARRUF SİSTEMİ!

Kişi başına gelirimiz artacak, ihracat rekorları kırmaya devam edeceğiz, gelişeceğiz, büyüyeceğiz ve her türlü enstrümanı kullanmaya devam edeceğiz. Çok ciddi bir şekilde döviz hesaplara girdi, çok ciddi bir şekilde TL bu entrümana giriş yaptı, son günlerdeki yaşananlara rağmen bu katılım devam ediyor. Altın tasarruf sistemiyle mutlak suretle Türkiye'de atıl duran altını ekonomiye kazandıracağız."