Sağlık Bağırsak sorunlarını gideriyor

Bağırsak sorunlarını gideriyor

Paylaş
Bağırsak sorunlarını gideriyor

Demir hindi bitkisi ile sinameki karıştırılarak elde edilen macun müshil ilacı olarak kullanılır

Demir hindinin asıl vatanı Afrika’nın tropik bölgeleri olup, buradan önce Hindistan, Malezya ve Endonezya’ya kadar geniş bir alana yayılmış olup en son olarak da orta Amerika’ya, özelikle de Karibik adalarına yayılmıştır. Demir hindi eskiden baklagiller ailesine dahil edilmiş, fakat son yapılan yeni tasnifle demirhindi sinamekigiller ailesine dahil edilmiştir. Demir hindi tropik ülkelerde yetiştiğinden ne Almanca, ne de Türkçe konu ile ilgili eserlerden bu bitkinin fotoğrafına rastlamadım. Tesadüfen Frankfurt Palmiye Bahçesinde (Palmengarten) Temmuz 1995’de rastladım ve fotoğrafını çektim. Arapça Tamr hindi Hint yarımadası anlamına gelir. Türkçedeki demir hindi veya temir hindi diye anılmasının sebebi ise Arapça'dan Türkçe'ye yanlış bir şekilde geçmesinden dolayıdır.

Haberin Devamı

UYKUSUZLUK ARTIK PROBLEM DEĞİL

Birleşimi:

a) Meyvelerinin birleşimindeki en önemli maddeler sırası ile organik asit türevleri (%15), Tartarik asit (Üzüm asidi), Malik asit (elma asidi), Potasyumhidrogentartarat ve Formik asit içerir.

b) Aminoasit türevlerinden; Alanin Leukin, Fenylalanin ve serin

c) Eterik yağlardan (Uçucu yağlar); Limonen, Geraniol ve Geranial

d) Ham şekerlerden (%25-30); başta Pektin ve az miktarda diğer glikoz birleşimleri

Tesir şekli: Müshil yapıcı bir özelliğe sahiptir.

Kullanılması:

a) Üniversite kliniklerinde tedavi denemeleri ve araştırmalar yapılmamıştır. Bu nedenle bugünkü bilgilere göre 2. sınıf bir şifalı bitkidir. Demir hindi yerine göre daha etkili olan başka bitkiler kullanılmalıdır. Örneğin: Pekliğe karşı Ravent, Keten, Sinameki, Nane, Akdiken veya Gökçek iksiri daha etkilidir. Genellikle demir hindi ezmesi (püresi) sade bazen de sinameki ile karıştırılarak demir hindi macunu yapılır ve müshil ilacı olarak kullanılır. Yetişkinler için bir defada 30-40gr, çocuklar için 2-4gr almak yeterlidir.

Haberin Devamı