Ekonomi Başçı: Enflasyonda iyi haberler gelecek

Başçı: Enflasyonda iyi haberler gelecek

Paylaş
Başçı: Enflasyonda iyi haberler gelecek

Merkez Bankası Başkanı Başçı, ''Önümüzdeki 2 aylık dönemde enflasyon cephesinde iyi haberler gelmeye devam edecek. Yüzde 7,4'ün altında yılı bitireceğimizi tahmin ediyoruz'' dedi

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Anadolu Ajansı'nın yeni portalı Finans Haberleri Terminali'nin canlı toplantılar dizisi AA Finans Masası'nda gündemi değerlendirdi.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, küresel finans sistemini kredi derecelendirme kuruluşlarının verdiği kararlar üzerine inşa etmenin doğru olmadığını söyledi.

Başçı, ''Türkiye'de enflasyon düşecek, Türkiye'de büyüme hızlanacak ve Türkiye'de dış denge bozulmayacak. Bu 3 faktörü bir araya koyduğumuzda Türkiye'nin kredi notunun daha iyi noktalarda olması gerekiyor'' dedi.

Erdem Başçı, ''Yakın planda önümüzdeki 2 aylık dönemde enflasyon cephesinde iyi haberler gelmeye devam edecek. Yüzde 7,4'ün altında yılı bitireceğimizi tahmin ediyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

-Faiz indirimi düşünülebilir

Başçı, faiz ile ilgili olarak da, "Türk Lirası aşırı değerli olma noktasına geldi, bundan sonra Merkez Bankası olarak bu konuyla ilgili çalışma yapacağız. TL böyle güçlü kalmaya devam ederse bir tane daha ölçülü faiz indirimi düşünülebilir. Bu, TL’nin değer kazanmasını engellemek için değil, yumuşatmak için." dedi.

-Büyüme

Erdem Başçı, Türkiye’nin 2013 yılında büyümesinin hem iç talep hem de ihracat kanadından geleceğini belirterek, "İki kanaldan birden büyümeye destek gelecek, dolayısıyla gelecek seneki büyüme bu yıldan daha yüksek olabilir" dedi.

Sürpriz çalışma

Başçı, uzun vadeli tasarrufların getirisinin daha yüksek olduğunu belirterek, ''Bireysel emeklilik reformunda ciddi bir devlet desteği var. Bu,önümüzdeki dönemlerde yüksek getirili yatırım araçlarından biri olacak. Mevduatın vadesinin uzaması için de Maliye Bakanlığı'nın bir çalışması var. Bir de bunlara ilave biz bir çalışma yürütüyoruz; 1 yıl ve daha uzun vadeli mevduatı başka bir kanaldan teşvik etmek istiyoruz. Bu konuda BDDK ile bir çalışma yürütüyoruz. O sürpriz olsun, yakında açıklanır'' dedi.

Haberin Devamı