Ekonomi Başkentlilere 'çiçek' sürprizi!

Başkentlilere 'çiçek' sürprizi!

Paylaş
Başkentlilere 'çiçek' sürprizi!

Ankara Çiçekçiler Odası, herkesin evine çiçek girmesi için başlattığı uygulama ile pazar sabahı kapıları çalınan Başkentlilere ücretsiz çiçek veriliyor. Uygulama ekim ayına kadar sürecek

Ankara Çiçekçiler Odası, herkesin evine çiçek girmesi için başlattığı projeyle, her pazar sabahı kapıları çalınan Başkentlilere ücretsiz çiçek veriyor.

Haberin Devamı

Ankara Çiçekçiler Odası Başkanı Emin Çimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Evine çiçek girmeyen aile kalmasın" düşüncesiyle yeni bir proje
hayata geçirdiklerini, bugünden başlayarak her pazar günü Çankaya, Keçiören, Çayyolu ve Mamak’ta 50 eve ücretsiz çiçek dağıtacaklarını söyledi.

Çiçeği sevdirmek amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Çimen, ekim ayının sonuna kadar bu uygulamanın devam edeceğini kaydetti.

Biçme demetinin içinde güller hazırlattıklarını, çiçek ayırt etmeden her masada çiçek olmasını istediklerini anlatan Çimen, şunları söyledi:

"Herkesin evine çiçek girmesini istiyoruz. Başkentlilerin kahvaltı masalarını çiçekle süslemek istiyoruz. Bunun için görevlendirdiğimiz 50 çiçekçi
arkadaşımız, her pazar 50 kapıyı çalıp çiçek takdim edecek. Çiçeğin israf değil, zaruri ihtiyaç olduğunu göstermeyi amaçlıyoruz."

Haberin Devamı

-Şehit ailelerine de çiçek-

Gelecek hafta bir projeyi daha hayata geçireceklerini bildiren Çimen, "Şehit ailelerinin kapısını çalıp birer demet çiçek takdim edeceğiz. Bu projelerimizin bütün Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz" dedi.

Avrupa ülkelerinde çiçeğin temel ihtiyaç gibi görüldüğünü, Türkiye’de ise israf olarak görüldüğünü dile getiren Çimen, çiçeğin israf olmadığını ispatlamayı, sevgiyi, saygıyı, aşkı ifade ettiğini anlatmak ve millete aşılamak istediklerini belirtti.

Çiçek fiyatlarına da değinen Çimen, fiyatların yükselmeyeceğini, tam tersine düşeceğini dile getirdi.

-Proje Başkentlilerin yüzünü güldürdü-

Çiçek verilen Mehmet-Tanju Saral çifti, kapılarını açtıklarında büyük bir çiçek demetini karşılarında görünce şaşkınlarını gizleyemedi.

Çiçeği Mehmet Saral’ın eşi Tanju Saral’a takdim eden Çimen, ardından proje hakkında bilgi verdi.

Pazar sabahı böyle bir sürprizle karşılaşmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Tanju Saral, şunları kaydetti:

"İnşallah bütün erkekler bu örnek projeyle eşlerine çiçek götürürler. Uygulama çok heyecan verici. Pazar günü çok sıradan geçiyordu. Bütün günüme bu
güzel enerjinin yayılacağını düşünüyorum. Eşlerin çiçek almayı alışkanlık haline getirmeleri çok iyi olur diye düşünüyorum. Eşimde sağ olsun bana çok çiçek getirir."

Haberin Devamı

Eşine özel günlerde çiçek aldığını ifade eden Mehmet Saral, çiçek götürmeyi sevdiğini, bu uygulamayla devamını da getireceğini söyledi.

Sema-Osman Çetin çifti ise böyle bir sürprizi beklemediklerini, uygulamanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Uygulamanın fevkalade olduğunu dile getiren Sema Çetin, "Günümüzde kötü haberler duyarken böyle bir konu düşünmeniz bizi çok mutlu etti. Engelli bir
oğlum var; şu anda uyuyor, o da görseydi çok sevinirdi" dedi.

Merve Yıldızalp -AA