Yaşam 'Bebeğimin beynini çaldılar'

'Bebeğimin beynini çaldılar'

Paylaş
'Bebeğimin beynini çaldılar'

İngiltere organ kaçakçılığı ile ilgili inanılmaz bir skandalla çalkalanıyor

Julie Middleston adlı bir kadın 13 yıl önce 6 haftalıkken ölen bebeğinin bir hastanede çalındığını ve bir laboratuarda saklandığını söyledi.

Julie Middleton, 13 yıl önce 6 haftalıkken oğlu Regan'ı kaybettikten sonta büyük bir yıkım yaşadı. Ancak Middleton'ın dünyası, geçtiğimiz hafta evine gelen iki sivil polisin söyledikleriyle ikinci kez yıkıldı.

Polisin bildirdiğine göre Southampton Hastanesi'ndeki bir laboratuarda ölen hastalardan izinsiz alınmış organlar bulunmuştu. Bu organlardan biri de Middleton'un oğlu Regan'ın beyniydi.

Polis olayla ilgili soruşturmayı genişletirken çok sayıda yeni mağdurun ortaya çıkması tahmin ediliyor. Oğlunu bebekken kaybetmesinin ardından bir acı daha yaşayan İngiliz kadın, hastane yetkililerinin ikinci bir cenaze töreni daha tertiplenmesi fikrine ise soğuk bakarken suçluların biran önce ortaya çıkarılmalarını ve cezalandırılmalarını istiyor.

İngiltere'de 1999 yılında patlak veren bir başka organ skandalı uzun yıllar ülke gündemini meşgul etmişti.

Liverpool'daki Alder Hey Hastanesi'nde yüzlerce bebeğin ve gencin kalplerinin ve diğer organlarının izinsiz olarak alındıkları ortaya çıkmıştı. Yetkililer skandal hastanede 400'e yakın da cenin ele geçirmişlerdi.

Haberin Devamı