Bebeklik Bebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir? Bebeğin rahat diş çıkarması için yapılması gerekenler

Bebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir? Bebeğin rahat diş çıkarması için yapılması gerekenler

Paylaş
Bebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir? Bebeğin rahat diş çıkarması için yapılması gerekenler

Yeni anneliği tatmış biri için ilk bir yıl sürekli yeni serüvenlerin telaşıyla geçer. Bebek doğar emiyor mu emmiyor mu, gazı çıktı mı çıkmadı mı, ek gıdaya başlayalım mı başlamayalım mı derken dişi çıktı mı çıkmadı mı derdi başlıyor. Diş çıkaran bebekler, diş çıkarma döneminde annelere aslında diş çıkardığına dair bir kaç belirtiyle mesaj verirler. Bu mesajları anlamak bilgiye ve tecrübeye dayalıdır. Diş çıkarma döneminde bebeklerin huzursuzluğunu, sinirini, acısını dindirmek için bir kaç belirli yöntemler vardır. Eğer " bebeklerde diş çıkarmaya ne iyi gelir, bebeğin rahat diş çıkarması için yapılması gerekenler " yöntemlerini öğrenmek istiyorsanız detaylar haberimizde.

Her bebek diş çıkarma dönemi de farklı huylar sergileyerek diş çıkardığını anneye göstermeye çalışır. Kimi bebek dişi çok rahat ve acısız çıkarırken bazı bebeklerde bu durum tam tersi olabiliyor. Bebeklerin diş çıkarma döneminde doğal karışımlarla acılarını hafifletebileceği ve bu süreci kolaylaştırabilecek yöntemler nelermiş bir bakalım.

Haberin Devamı

Bebeğin rahat diş çıkartması için yapılması gerekenler

⦁ Diş çıkarma döneminde en bilindik ve en altın kural anne kucağıdır. Bebekler bir sürü acıyı anne ile temas kurarak dindirebilir.

⦁ Eğer bebeğiniz emzik emiyorsa diş çıkarma döneminde emziğini dolapta soğutup vermeniz soğuk kompres uygulaması yapacağından acısını hafifletecektir.

⦁ Meyveleri soğutarak vermek ilk maddedeki gibi soğuk kompres uygulaması yapacağından ağrısına ve acısına iyi gelecektir.

⦁ Temiz bir el bezini hafif nemli bırakarak dolapta soğutun. Soğuduğundan emin olduğunuz el bezini diş etlerinde gezdirerek ağrısının dinmesine yardımcı olabilirsiniz.

⦁ Metal ufak bir kaşığı soğutup vermeniz yine bebeğinizin acısını ve ağrısını dindirmeye yardımcı olacaktır.

⦁ Diş kaşıyıcı oyuncaklarını soğutup vermeniz yine bebeğinizin ağrısını ve acısını gidermeye yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

⦁ Doktor onayıyla ağrı kesici şuruplardan yarım ölçek vermek bebeğinizi rahatla bilir.

⦁ 1 adet kuru karanfil ve bir adet kuru soğanın 4' te 1'ini blenderdan geçirin. iyice karıştırın ve az az bebeğinizin diş etlerine masaj yaparak uygulayın.

⦁ Papatya çayı her insanın bedenindeki ağrıların hafifletmesiyle bilinir. Doktorunuzdan onay aldıktan sonra ılık papatya çayını pamuklu bir bez yardımıyla bebeğinizin dişlerine masaj yaparak sürün.