Kültür - Sanat Bekaret kontrolü festivalde!
Paylaş
Bekaret kontrolü festivalde!

16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin “Olay Yeri: Aile” başlıklı bölümünde gösterilecek olan “Derin Nefes Al” adlı film, zorla bekaret kontrolünü yeniden tartışmaya açacak

Kadın örgütlerinin şiddet olarak tanımladığı, yasal olmayan bekaret kontrolü, 90’lı yıllarda kadın hareketinin gündemindeki en önemli konular arasındaydı.

Yönetmen Başak Büyükçelen’in yazıp yönettiği “Derin Nefes Al”da ‘modern’ bir ailede yetişmiş lise öğrencisi bir kız çocuk, ailesi tarafından zorla bekaret kontrolüne götürülüyor.

Psikolojik ve fiziksel olarak çok travmatik olan bu muayeneyle, kendi vücudu üzerinde kontrol sahibi olmadığını fark ediyor ve bundan sonra bedeninin kontrolünü ele geçirmek için her yolu deniyor. Filmin başrollerinde Nesrin Cavadzade, Celal Kadri Kınoğlu, Ercan Kesal, Mine Tüfekçioğlu gibi tanınmış isimler var.

Geçen yıl, televizyonların en çok izlenen dizilerinden ‘Adını Feriha Koydum’da başrolde oynayan genç oyuncu Hazal Kaya, Feriha karakterinin bekaret kontrolüne götürülmesinden rahatsız olmuş ve diziden ayrılmıştı.

Film, 9-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak 16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde gösterilecek.

Haberin Devamı