Kültür - Sanat Tasarım Parkı iki özel sergiye ev sahipliği yapacak
Paylaş
Tasarım Parkı iki özel sergiye ev sahipliği yapacak

Rozita Kasuto ve Umut Demirgüç’ün “Her Telden Masallar” sergisi 2 Aralık-15 Aralık tarihleri arasında, James Thurman’ın kişisel solo sergisi olan “Thurmanite® ve Ötesi” ise 16 Aralık-31 Aralık tarihleri arasında Tasarım Parkı’nda ziyaret edilebilecek.

Mine sanatçıları Rozita Kasuto ve Umut Demirgüç Thurman "Her Telden Masallar" isimli ortak sergilerinde, masallardan ilham alarak ürettikleri eserleri Tasarım Parkı’nın büyüleyici konseptinde sergileyecek. 2 Aralık- 15 Aralık tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan sergide, duvar objelerinden takıya kadar uzanan geniş bir yelpazeye yayılan eserler, bakır ve gümüş üzerine uygulanan sıcak mine tekniği kullanımıyla dikkat çekiyor.

Son yirmi yıldır ABD ve Türkiye'de mine ve metal teknikleri üzerine üniversitelerde ve atölyelerde eğitimler veren Umut Demirgüç Thurman pek çok kişisel sergiler açmış ve grup sergilere katıldı. Rozita Kasuto ise 2010 yılında Cam Ocağı Vakfı’nda aldığı metal ve mine eğitimiyle mine sanatı ile tanışmasının ardından değişik kompozisyonları içeren panolarıyla yurt içi ve yurt dışında birçok sergide yer aldı. “Her Telden Masallar” sergisinin hemen ardından Tasarım Parkı’nın ikinci özel sergisi olan “Thurmanite® ve Ötesi” sergisi 16 Aralık-31 Aralık tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

James Thurman'ın “Thurmanite® ve Ötesi” isimli kişisel sergisi, kendi geliştirdiği ve geri dönüşümlü kağıtlar ve reçineden oluşan tescilli Thurmanite® ile ürettiği eserlerden oluşuyor. Genel olarak obje, takı gibi fonksiyonel eserler üreten sanatçı, bu sergide ayrıca Cam Ocağı Vakfında Fulbright uzmanı olarak çalıştığı dönemde ürettiği cam objeleri de sanat severlerin beğenilerine sunuyor.