Kültür - Sanat Benjamin Clementine ilk kez İstanbul'da
Paylaş
Benjamin Clementine ilk kez İstanbul'da

Tutkulu bir vokal ve şair ruhlu bir şarkı sözü yazarı Benjamin Clementine Türkiye’de ilk kez İstanbul Caz Festivali’nde.

Bu sene 25. yaşını kutlayan İstanbul Caz Festivali’nin en heyecan verici konuklarından Benjamin Clementine, 5 Temmuz Perşembe günü saat 21.00’da Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi’nda sahne alacak.

Haberin Devamı

Hem tutkulu bir vokal hem de şarkı sözü yazarı ve şair olarak, ilk kez 2013’te Jools Holland’ın sahnesinde kendini dünyaya tanıttığından beri, dinleyicilerinin duygu haritalarında melodileriyle sağlam bir yer edinmeyi başaran Benjamin Clementine, aşk, melankoli ve başkaldırının ses bulduğu baladlarıyla adını herkesin zihnine kazınan 2015 yılında ilk albümü At Least For Now ile Mercury Ödülü’nü kazandı.

İngiliz sanatçı, Nick Cave ve Tom Waits ile üç kahramanından biri olan Nina Simone’un izinden gitmeye devam ederken, geçtiğimiz yıl yayınladığı ikinci albümü I Tell A Fly ile müziğinin o sarsıcı tesirini bir kez daha kanıtladı. Benjamin Clementine’in edebiyatla müziğin tek vücut olup izleyiciyi büyülediği teatral sahnesi kaçırılmaması gereken bir deneyim.

Haberin Devamı