Bilim - Teknoloji ABD’de iPhone kullanımı tüm Android ekosistemini geride bıraktı
Paylaş
ABD’de iPhone kullanımı tüm Android ekosistemini geride bıraktı

iPhone’un ABD pazar payı geçen çeyrekte tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve ilk kez toplam ABD pazarında %50'den fazla pay aldı.

Bağımsız araştırma firması Counterpoint’in yeni raporuna göre ABD’de aktif olarak kullanılan iPhone sayısı, ilk kez Android telefonlarının sayısını geçti. 2007 yılından beri devam eden rekabet sonucunda Apple, bu yılın haziran ayında tüm Android ekosisteminin önüne geçti. Araştırma, satış sayıları yerine aktif kullanılan cihazları (aktif kurulu taban) belirttiği için, ekosistemlerin gücünü daha iyi ölçüyor. Aktif kurulu taban, yeni telefon satışları dışında yıllar önce alınmış ve hala kullanılmakta olan cihazları da veriler arasına katıyor. CCS’den Ben Wood, iPhone’un kurulu tabanını, şirketinin “motoru” olarak tanımladı ve Apple’ın da her zaman buna önem verdiğini belirtti. 

Haberin Devamı

Counterpoint’in farklı bir araştırmasına göre Apple, 400 dolar üstü telefon satışında dünya genelinde %57’lik bir pazar payına sahipken 1000 dolar üstü telefon satışlarında %78’lik bir pazar payı ile rakiplerine fark attı.