Bilim - Teknoloji Amazon işten çıkarmalara 2023 yılında da devam edecek
Paylaş
Amazon işten çıkarmalara 2023 yılında da devam edecek

Amazon’da işten çıkarmalara 2023’te de devam edecek. Konuyla ilgili açıklama, şirketin CEO’su Andy Jassy tarafından çalışanlara gönderilen mesajda yapıldı. CEO, planlama sürecinin 2023’e sarkacağını ve yöneticilerin yaptığı ayarlamalar doğrultusunda daha fazla rolün azaltılacağını belirtti.

Jassy işten çıkarılacakların sayısı konusunda bilgi vermedi, ancak kesintilerin Mağazalar ve [Kişiler, Deneyim ve Teknoloji] organizasyonlarında gerçekleştirileceğini dile getirdi. Şirket, işten çıkarılacak çalışanları 2023’ün başlarında bilgilendirecek.

Haberin Devamı

Şirketin Cihazlar ve Servisler biriminin yöneticisi Dave Limp, kısa süre önce kendi organizasyonundaki bazı çalışanların işten çıkarılacağını doğrulamıştı. Jassy ise “uzlaşma yoluyla ayrılma” politikasının insan kaynakları organizasyonuna da uzandığını belirtti.

İki ay süre verildi

Amazon’un Cihazlar ve Hizmetler Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Limp çalışanlara yazdığı mektupta, işten çıkarılması belirlenen çalışanların şirket içinde başka bir rol bulmaları veya işten ayrılmayı kabul etmeleri için iki ay süre verdiklerini belirtti.

Amazon’un Kıdemli Başkan Yardımcısı Limp “Yıllık işletme planlaması inceleme sürecimizin bir parçası olarak, her zaman işletmelerimize ve neyi değiştirmemiz gerektiğine inandığımıza bakarız. Mevcut makro-ekonomik ortam ve birkaç yıllık hızlı işe alım politikamız göz önüne alındığında, bu süreçten geçerken, bazı ekipler ayarlamalar yapıyor, bu da bazı durumlarda belirli rollerin artık gerekli olmadığı anlamına geliyor. Bu kararları hafife almıyoruz ve bundan etkilenebilecek tüm çalışanları desteklemek için çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Açıklama, bu hafta başlarında şirket genelinde rakamı 10 bine, yani genel şirket çalışan sayısının yaklaşık yüzde 3'üne denk gelen işten çıkarım raporunun ardından geldi.