Bilim - Teknoloji iOS 16.2 güncellemesi geliyor, tarih verildi
Paylaş
iOS 16.2 güncellemesi geliyor, tarih verildi

Apple'ın yeni özellikler getireceği iOS 16.2 için geri sayım başladı. Merakla beklenen güncellemenin detayları da ortaya çıktı.

iOS 16'nın ardından Apple, yeni özellikleri test etmeye başladı. Son olarak cihazlara iOS 16.1.1 güncellemesini yayınlayan Apple, Aralık ayında ise pek çok yenilikle iOS 16.2 güncellemesini sunacak.

Haberin Devamı

 Yeni iOS 16.2 güncellemesiyle iPhone'lara Freeform, yani ''Serbest Biçim'' özelliği gelecek. Kullanıcılar bu özellik ile beyaz bir alan üzerine notlar ve metin kutuları ekleyip, herhangi bir şekil çizebilir ya da fotoğraf, video, bağlantı, PDF dosyalarını taşıyabilir.

 FaceTime ve iMesagge üzerinden arkadaş ve aile arasında da bu özelliği birlikte kullanmak mümkün olacak.

Gelecek özelliklerden bir başkası ise widget'lar. Adından da anlaşıldığı üzere Apple, iPhone'lara yeni widget'lar ekleyecek. Bu widget'lar uyku ve ilaç takibini kullanıcıya kısayoldan sunacak.

AOD özelliğinde de yine birtakım değişiklikler olacak. iPhone 14 Pro modellerinde desteklenen Always On Display, cihaz uykudayken siyah ve minimal bir ekrana dönüşecek. Telefonla ilgili sınırlı bilgi gösterecek özellikle bildirimler ve duvar kağıdı gizlenebilecek.

Haberin Devamı

iOS 16. 2 güncellemesiyle gelecek ve dikkat çekecek bir diğer yenilik ise Canlı Etkinlikler .

iPhone sahipleri Apple TV aracılığıyla maçların sayılarını Dinamik Ada üzerinde görecek. Canlı Etkinlikler ile gelecek olan Daha Sık Güncellemeler desteği, kullanıcıların Canlı Etkinlikler özelliği üzerinden güncel bilgi edinmesini sağlayacak. Fakat Apple, bu özelliğin şarjı hızlı bitireceği konusunda uyarıyor.