Bilim - Teknoloji Dünya'ya gelen Güneş ışınları uzaya geri yansıtılacak
Paylaş
Dünya'ya gelen Güneş ışınları uzaya geri yansıtılacak

ABD, küresel iklim krizini engellemek için Dünya'ya gelen Güneş ışınlarını uzaya geri yansıtmayı amaçlıyor. Bu proje pek çok araştırmacı tarafından tehlikeli görülüyor.

ABD, Dünya'ya gelen Güneş ışınlarını uzaya geri yansıtmayı hedefliyor. İlk olarak 1965'te ABD başkanına önerilen proje o günden bu güne dek proje hazırlandı ve teknik belirlendi.

Haberin Devamı

Beş yıldır üzerinde detaylı bir çalışma yapılarak tasarlanan proje Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi tarafından koordine edilecek. Solar (Güneş) jeomühendisliği adı verilen sıra dışı Proje atmosferdeki sera gazlarının neden olduğu ısınmayı azaltmak için Dünya'ya ulaşan Güneş ışığı miktarını değiştirmeyi amaçlıyor. Araştırmacılar atmosferin stratosfer katmanına bir gaz tabakası yayarak Dünya'ya gelen Güneş ışınlarını uzaya geri yansıtmayı planlıyor.

Bilim insanları bunun gezegenin soğumaya neden olacağını iddia ediyor.  Bazı araştırmacılar  Güneş ışığını yansıtma kavramını etik olarak doğru bulmuyor ve ahlaki olarak 'tehlikeli' görüyor. Bazıları ise Güneş ışınlarını engellemenin iklim krizine çözüm olmayacağını belirtiyor.

Haberin Devamı

Beyaz Saray, tüm eleştirilere rağmen projeyi destekliyor.

Call of Duty Modern Warfare 2'nin gerçekçiliği gündem oldu Call of Duty oyunu Modern Warfare 2, erken erişime açıldı. Oyunun hikâye modundan alınan görüntülerin gerçekçilik seviyesi sosyal medyada gündem oldu.