Bilim - Teknoloji e-devlet emeklilik hesaplama ekranı neden açılmıyor? e-devlet Çalışma Hayatım sayfası ne zaman açılacak?
Paylaş
e-devlet emeklilik hesaplama ekranı neden açılmıyor? e-devlet Çalışma Hayatım sayfası ne zaman açılacak?

‘e-devlet emeklilik hesaplama ekranı neden açılmıyor?’ ve ‘e-devlet Çalışma Hayatım sayfası ne zaman açılacak?’ soruları an itibariyle sosyal medyada en çok konuşulan konular haline geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonlarca çalışanın beklediği EYT düzenlemesini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre EYT’de yaş şartı olmayacak. Müjdeli haberi alan çalışanlar emeklilik hesaplaması yapmak için e-devlet Çalışma hayatım sayfasına giriş yapmaya çalışıyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan EYT açıklaması yıllardır sürüp giden Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununa son noktayı koydu. Prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık sürelerini dolduran çalışanlar EYT düzenlemesi ile emekli olabilecekler. Düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin çalışanın emekli olması bekleniyor. Diğer yandan pek çok kişi emekli olup olamayacağını e-devlet üzerinden öğrenmek için araştırma yapmak istiyor. Ancak e-devlet Çalışma Hayatım sayfası açılmıyor…

Haberin Devamı

E-DEVLET EMEKLİLİK HESAPLAMA EKRANI NEDEN AÇILMIYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2 milyondan fazla kişinin beklediği EYT düzenlemesini duyurdu. Buna göre yıllardır emekliliğin önündeki engel olan yaş şartı kaldırıldı. Artık 1999 öncesi sigorta başlangıcı bulunan, prim ödeme ve sigortalılık süresini dolduranlar emeklilik hakkını elde etmiş olacak.

Çalışanlar prim gün sayısı ve sigortalılık süresini ise e-devlet Çalışma Hayatım sayfası üzerinden öğrenebiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından milyonlarca kişi emeklilik hesaplaması yapmak için e-devlet Çalışma hayatım sayfasına giriş yapmak istiyor.

e-devlet Çalışma Hayatım sayfasındaki erişim problemi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmasa bile ani oluşan yoğunluğun sayfanın erişiminde soruna neden olduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET ÇALIŞMA HAYATIM SAYFASI NE ZAMAN AÇILACAK?

e-devlet Çalışma Hayatım sayfasının ne zaman açılacağına dair henüz bir bilgi paylaşılmadı.