Bilim - Teknoloji Elon Musk, 'Twitter, toplu işten çıkarmalara gidecek' haberini yalanladı
Paylaş
Elon Musk, 'Twitter, toplu işten çıkarmalara gidecek' haberini yalanladı

Elon Musk'ın, şirketin CEO'su Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü Ned Segal ile hukuk ve politika müdürü Vijaya Gadde'yi işten çıkarmasının ardından New York Times, 1 Kasım'dan önce şirket genelinde toplu işten çıkarmalar olacağını iddia etti. Elon Musk, New York Times'ın bu iddiasını yalanladı.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın, şirketin CEO'su Parag Agrawal, Mali İşler Direktörü Ned Segal ile hukuk ve politika müdürü Vijaya Gadde'yi işten çıkarmasının ardından New York Times, 1 Kasım'dan önce şirket genelinde toplu işten çıkarmalar olacağını iddia etti. 

Haberin Devamı

Bu tarihte çalışanlara iş sözleşmelerinin önemli bir parçası olarak şirketteki hisse ödemelerinin verilmesi gerekiyor. Twitter kullanıcıları ise Musk yönetiminde Twitter'da neler olacağını tartışıyor. Bazıları, nefret söylemi ya da dezenformasyon nedeniyle platformda yasaklanan, eski ABD Başkanı Donald Trump ya da şarkıcı Kanye West gibi kullanıcıların geri dönme ihtimalinden dolayı endişeli.

Twitter'ın nefret ve ayrımcılık için kullanılmasını istemediğini söyleyen Elon Musk,  New York Times'ın haberini yalanladıktan sonra yaptığı bir paylaşımla da dikkatleri üstüne çekti.

Gazetenin "Musk bir tweetinde yalan haber yayımlamakla tanınan bir gazetenin linkini paylaştı" şeklindeki başlığının ekran görüntüsünü, "Hayır, ben New York Times'ın bir linkini paylaşmadım" yazarak tweetledi.

Haberin Devamı

Musk ayrıca takipçilerine kısa video uygulaması Vine'ın geri gelmesini isteyip istemediklerini de sordu.

Kullanıcıların altı saniye uzunluğunda klip paylaşmasını sağlayan ve 200 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Vine, 2012'de Twitter tarafından satın alınmıştı.